Preview k zápasu

Tygři ve třetím domácím utkání roku 2023 vyzvou silné Dynamo!

Liberec - Tygří smečka se ve třetím domácím vystoupení roku 2023 postaví proti silnému Dynamu. Liberec bude chtít napravit dvě prohraná utkání v prodloužení a Pardubice se chtějí vrátit zpět do čela extraligy. Atraktivní souboj se odehraje v pátek 13. ledna od 18:00 na ledě Home Credit Areny.

Staré jizvy

Svěřenci trenéra Augusty do roku 2023 vstoupili skvěle, protože na úvod nového roku si připsali dvě výhry. Nejdříve porazili Olomouc, poté vyloupili pražskou Spartu po úžasném obratu z 0:2 na 5:2. Jenže v neděli 8. ledna se Tygři představili před svými fanoušky proti českobudějovickému Motoru, proti kterému padli 2:3 po prodloužení. O dva dny později Liberečtí zajížděli na led Hradce Králové, kde po bojovném výkonu prohráli taktéž až v prodloužení, tentokrát poměrem 4:5.

Pardubická lavička v minulém zápase přivítala zpět stříbrného navrátilce z mistrovství světa juniorů v Kanadě, trenéra Radima Rulíka. Návrat pro pardubického lodivoda nebyl příliš povedený, neboť musel sledovat, jak se jeho celek trápil v koncovce proti pražské Spartě. Bez jediného vstřeleného gólu odešli Východočeši s prohrou 0:3.

MICHAEL FROLÍK O UTKÁNÍ V HRADCI KRÁLOVÉ
Bylo to hodně nahoru dolů, ale myslím si, že můžeme být na sebe s tímhle výsledkem docela hrdí. Prohrávali jsme sice 1:3, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit a makali jsme celých šedesát minut.

Koho sledovat?

Michael Frolík byl v Hradci Králové hlavním faktorem odvezeného bodu z východu Čech, neboť se postaral o dva góly Severočechů. V této sezóně se pyšní bilancí 9+11. Dokáže své bodové konto této sezóny rozšířit již v pátek proti silnému Dynamu?

Dynamo naposledy zapsalo výhru na ledě soupeře, konkrétně v Brně vyhrálo 4:1. Gólem a asistencí ke skalpu klubu z jihomoravské metropole přispěl Tomáš Zohorna, jenž je osmým nejproduktivnějším hráčem celého ligového pelotonu.

Roman Will zpět na místě činu

Hlavním tahákem pátečního klání bude pro domácí příznivce bývalý Tygr, Roman Will. Ten si v dresu Liberce připsal hned 160 zápasů, mezi lety 2016 až 2019. V tomto období se Severočechy vybojoval dva prezidentské poháry, a zároveň také dvě stříbrné medaile. V letošní sezóně odchytal 24 utkání, hned třikrát udržel čisté konto a pyšní se úspěšností zákroků šplhající k třiadevadesáti procentům.
Pardubice před sezónou s Tygry sehráli přípravné utkání, ale Will byl pouze v roli náhradníka. Takže pokud Roman Will do pátečního zápasu nastoupí, tak si zachytá poprvé v Home Credit Areně od svého odchodu z Liberce. Nastoupí-li tentokrát, tak to se dozvíme v pátek 13. ledna v 18:00.

Poslední vzájemné utkání

HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec 1:3
Branky a nahrávky: 23. Radil (Zohorna, R. Kousal), 34. Rychlovský (Melancon, Balinskis), 45. A. Najman (Bulíř), 50. Faško-Rudáš (Flynn, Kolmann)


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner