Aktuální zprávy

Tygři vyjeli na led a zahájili poslední fázi přípravy

Liberec – Na začátku července dostali Tygři dvoutýdenní volno, toto pondělí poté odstartovali finální část letní přípravy, která potrvá až do začátku extraligového ročníku.

Trenér Filip Pešán zatím ještě nemá k dispozici zcela kompletní mužstvo. Hráči ze zámoří, tedy Ian McCoshen a T.J. Melancon, se k týmu přidají později. „Ian hraje v Americe ligu tři na tři, takže se připojí až v srpnu. T.J. má menší problémy s odletem do Čech, očekávám ho příští týden," prozradil hlavní kouč na středečním setkáním s novináři.

Na nedostatek hráčů si však vůbec nemusel stěžovat. Kromě již stabilních členů „A“ týmu se totiž po ledě prohánělo spoustu mladých borců z liberecké mládeže. „Budeme takto fungovat ještě příští týden, na jehož konci sehrajeme takové modelové utkání. Poté se někteří hráči přesunou do juniorky nebo první ligy," vysvětluje Pešán.

„Na led jsme se už všichni těšili. Venku je opravdu horko, takže bylo opravdu příjemné se ochladit,“ komentoval první tréninky s úsměvem obránce Michal Ivan. „Zatím si to moc užívám, moc jsem se sem těšil. Je fajn, že jsme se konečně všichni sešli na ledě a není to jen o běhání venku,“ přitakává Ronald Knot, jenž se pod Ještěd vrací po dvou letech.

Samotný trénink probíhal ve vysokém tempu a i když je teprve červenec, hráči se rozhodně nešetřili. „Kluci přistupují k pracovním dnům s veškerým nasazením, což je v tomto období výborné. Doufám, že to moc nepřepálíme, abychom měli tu největší sílu na začátku září,“ navazuje na své svěřence Pešán.

Tréninku se mimo jiné zúčastnil i Petr Jelínek. Tentokrát už ovšem ne v pozici hráče, ale nově jako kouč hráčského rozvoje. „První den to bylo trochu divné, ale pomalu si na to zvykám. Je to zvláštní, najednou nemáte na sobě výstroj a koukáte na ten hokej trochu jinýma očima. Snad se do toho rychle dostanu,“ svěřuje se bývalý kapitán Severočechů. Více o jeho nové roli se dočtete zde.

V rámci letní přípravy nebudou samozřejmě chybět ani přátelská utkání. To první sehrají liberečtí hokejisté již 3. srpna proti Mladé Boleslavi, o týden později přivítají také Spartu. Vstupenky na oba duely jsou již v prodeji.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner