Aktuální zprávy

Uvis Balinskis míří do NHL! Upsal se Floridě Panthers

Liberec – Obránce Uvis Janis Balinskis po jedné sezóně na severu Čech znovu mění dres. Nejproduktivnější extraligový bek uplynulého ročníku podepsal jednoroční smlouvu s týmem NHL Florida Panthers.

Lotyšský bek přestoupil do Liberce minulé léto z Litvínova a okamžitě se zařadil mezi tygří opory. V padesáti zápasech základní části si připsal 35 kanadských bodů a ovládl tak produktivitu obránců celé soutěže. Dalších sedm bodíků poté přidal i v play-off.

Jeho výkony nezůstaly za mořem bez povšimnutí, a tak se šestadvacetiletý zadák po své životní sezóně stěhuje do nejlepší ligy na světě! Roční smlouvu uzavřel s klubem Florida Panthers, který právě touto dobou bojuje v play-off o slavný Stanley Cup.

Ofenzivní obránce, který pravidelně reprezentuje Lotyšsko na světových turnajích, tak dělá ve své kariéře další důležitý krok a v následujícím ročníku se pokusí vybojovat si místo mezi absolutní hokejovou elitou. Bílí Tygři děkují Uvisovi za jeho služby a přejí mu v jeho následujícím angažmá mnoho štěstí!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner