Mládežnický hokej

V nominaci na World Hockey Challenge je i liberecký David Rozsíval!

Liberec - Trenéři české hokejové reprezentace U17 oznámili nominaci na prestižní turnaj World Hockey Challenge v Kanadě, který je zároveň často označován jako neoficiální mistrovství světa této věkové kategorie. Zastoupení na akci budou mít zásluhou Davida Rozsívala i Bílí Tygři.

Letošní turnaj je určený především hokejistům narozeným v roce 2007. Na World Hockey Challenge zamíří 23 hráčů – tři brankáři, sedm obránců a třináct útočníků. 18 hokejistů je z českých klubů, pět z finských či švýcarských.

V nominaci figuruje i David Rozsíval. Talentovaný útočník už letos pravidelně nastupuje za juniorku, byť věkem je stále dorostenec. Sezónu odstartoval velmi dobrými výkony na těžkém klubovém turnaji ve Švýcarsku, v posledním utkání si ale nešťastně zranil prst, což ho v úvodu ročníku trošku přibrzdilo. Brzy se ovšem vrátil do akce a v juniorské extralize se už blýskl dvěma góly. V reprezentaci U17 má navíc parádní průměr jednoho bodu na zápas. Mezi náhradníky se ještě nacházejí liberečtí obránci Lukáš Ehrenberger a Jakub Seidl.

Český tým před odletem do zámoří nestihne domácí kemp. Hráči se sejdou okamžitě po sobotním kole juniorské i dorostenecké extraligy a hned v neděli dopoledne odletí přes Frankfurt a Toronto do Halifaxu, odkud je čeká krátký autobusový přejezd do Summerside. Toto město na východě Kanady hostí turnaj společně s Charlottetownem.

World U17 Hockey Challenge je špičkovou přehlídkou největších světových talentů. Po vyškrtnutí Rusů z mezinárodního hokeje doznalo účastnické pole další změny, domácí Kanada tentokrát vyšle do hry už jen dva týmy namísto dřívějších tří.

Právě proti výběru Kanada White odstartují čeští mladíci svou pouť turnajem, a to ve čtvrtek 2. listopadu od 16 hodin SELČ. Dále je v šestičlenné základní skupině, kde se utká každý s každým, čekají Spojené státy, výběr Kanada Red, Finsko a Švédsko. První dva celky postoupí přímo do semifinále, zatímco zbývající čtveřice zamíří do čtvrtfinále. Medailové bitvy se hrají v sobotu 11. listopadu.

Česká reprezentace by ráda navázala na bronzové představení z roku 2019, u kterého byla dokonce hned čtveřice Tygrů – Daniel Král, Jakub Šedivý, Petr Gajda a Adam Měchura.

Nominace české sedmnáctky

Brankáři:
Ondřej Štěbeták (Jihlava), Michal Oršulák (Karlovy Vary), Matěj Tuláček (Pardubice).

Obránci:
Rostislav Šilhavý (Mladá Boleslav), Tomáš Malínek (Sparta Praha), Radim Mrtka, David Lukas Holub (oba Třinec), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Štěpán Černý (Hradec Králové), Tomáš Mikel (Zlín).

Útočníci:
Vít Záhejský, Vojtěch Čihař (oba Karlovy Vary), David Rozsíval (Liberec), Jakub Lev (České Budějovice), Jakub Frolo (Ilves Tampere, Finsko), Václav Nestrašil (Sparta Praha), Tomáš Poletín (Pelicans Lahti, Finsko), Adam Novotný (Hradec Králové), David Krčál (Pardubice), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu, Finsko), Artur Matějovský (Slavia Praha), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Šimon Fasner (Vítkovice).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner