Mládežnický hokej

Vyhecovaná utkání mám nejraději, říká kapitán mladšího dorostu Jakub Rychlovský

Liberec - Mladší dorost si v zápase proti dosavadnímu lídrovi tabulky, Motoru České Budějovice, připsal sedmou výhru v sezóně a po smolné porážce v Brně se mohl radovat ze tří bodů. Jednou z hlavních postav utkání byl kapitán Tygrů Jakub Rychlovský, který si připsal tři body za jednu branku a dvě přihrávky. „Snažím se co nejvíce pomáhat týmu," říká útočník s devítkou na dresu.

Jak bys zhodnotil utkání s Českými Budějovicemi?
Zápas s Motorem se nám povedl. Podařilo se nám na ně vlítnou hned od začátku. Vzhledem k tomu, že jsou první v tabulce jsme odehráli dobré utkání.

Na výhře jsi se podílel i jedním gólem. Mohl bys tu branku popsat?
Hráli jsme přesilovku pět na tři, Luboš Dospěl mě krásně našel křižnou přihrávkou před prázdnou branku a já už jsem potom jen zasunul puk za brankáře.

Ty a právě Luboš Dospěl jste nejproduktivnějšími hráči mladšího dorostu v této sezoně.
Od té doby co jsem přišel do Liberce, tedy v osmé třídě, hrajeme s Dospikem spolu a za tu dobu jsme si na sebe zvykli a sedí nám to spolu. Ze začátku této sezóny se nám tolik nešlo, ale poslední zápasy se nám daří.

Poslední minuta utkání byla dost hektická, Motor se hnal za vyrovnáním. Tobě se podařilo zblokovat několik střel. Jsi typ hráče, který do toho jde, jak se říká, po hlavě?
Jsem letos kapitán, takže o to víc se snažím jít ostatním příkladem, třeba i obětavostí. Snažím se být co nejvíce prospěšný a klukům pomáhat. Jakub Rychlovský oslavuje vstřelenou branku

Současně se závěrečným hvizdem se ve středním pásmu strhla potyčka.
Já jsem tam dostal krosček, stoupnul jsem si a něco tomu hráči řekl a následně na mě naskákali další čtyři soupeři. Dva kluci se za mě postavili, ale my jsme se prát nechtěli.

Hraješ radši proti silnějším týmům z horní poloviny tabulky nebo proti slabším soupeřům?
Určitě mám radši souboje se silnějšími týmy. Takové zápasy nás víc namotivují a taky nám pomáhají připravit se na těžší souboje, které přijdou.

Jaké máš pro zbytek letošní sezóny cíle?
Už se mi podařilo dostat na jeden reprezentační kemp, za což jsem byl moc vděčný. Jedním z cílů tedy určitě je se probojovat na nějaký další reprezentační sraz. Co se týče týmových cílů, tak bysme se chtěli dostat do první čtyřky týmů, která má zajištěné play-off.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner