Mládežnický hokej

Výhra na závěr turnaje! Juniorka přetlačila Salzburg

Zug - Bílí Tygři se s turnajem EVZ Prospects Challenge loučí vítězstvím. V souboji o páté místo si poradili s rakouským Salzburgem, byť se cesta k výhře nerodila vůbec snadno. Liberečtí svého soupeře zlomili dvojím úderem na startu třetí části.

Bílí Tygři Liberec - EC Red Bull Salzburg 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Stahoň (Pérez, Průšek), 19. Handl (Křížek), 41. Průšek (Handl, Pilíšek), 43. Hois (Jan Vaněček) - 7. Assavoljuk (Vinzens), 19. Maul (Assavoljuk), 56. Maul (Gesson).
Střely na branku: 33:33.
Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) - Průšek, Jan Vaněček, J. Ehrenberger (A), Pilíšek, Seidl, Jarabko, Hrouda, L. Ehrenberger - Pérez (A), Křížek, Handl (C) - Rozsíval, Hois, Stahoň - Prokůpek, Šťástka, Vološín - Jansa, Pytlík, Grebeníček.
EC Red Bull Salzburg: Ankirchner (Haim) - Hörl (C), Wurzer, Cernik (A), Kogler, Maul, Gesson (A), Wieselthaler, Assavoljuk, Kirchebner, Vinzens, Bosecker, Korhonen, Kessler, Warnecke, Beck, Krainer, Rebernig.

Lepší vstup do zápasu si Liberečtí snad ani nemohli přát. Hned po 93 sekundách hry totiž využili vůbec první přesilovku v turnaji zásluhou dělovky Luboše Stahoně - 1:0. Rakušané srovnali z velkého zmatku na brankovišti. Hambálek nejdříve vyškrábl kotouč z brankové čáry, jenže Daniel Assavoljuk ho protlačil zpět za jeho záda - 1:1.

Do vedení se náš tým vrátil zásluhou Radima Handla, který si najel do druhé vlny a uspěl střelou po ledě - 2:1. Na další srovnání ovšem soupeři stačilo jen pět vteřin – Severočeši totiž smolně propadli na buly ve středovém kruhu a Nick Maul snadno zakončil úprk dvou hráčů na samotného gólmana - 2:2.

První třetina byla v libereckém podání herně nepovedená, o to víc bylo znát zlepšení ve druhém dějství. Všechny pokusy nicméně končily na brankáři Ankirchnerovi. Ten znovu kapituloval až ve 41. minutě, kdy jej pod horní tyč propálil Pavel Průšek - 3:2. A brzy to pro Tygry vypadalo ještě lépe! Vojtěch Hois vzal přečíslení na sebe a zvýšil - 4:2. Závěr se neobešel bez dramatu, Nick Maul tváří v tvář Hambálkovi snížil, víc už ale rakouský celek nestihl.

Liberec porazil Red Bull Salzburg 4:3 a stejně jako loni skončil na turnaji EVZ Prospects Challenge pátý.

Hlavní trenér Valdemar Jiruš hodnotí zápas: "Měli jsme nepovedenou první třetinu, kdy tým zůstal daleko za předchozím výkonem proti Rögle. Po domluvě o přestávce šel náš výkon nahoru. V závěru jsme si zápas ještě zbytečně zdramatizovali."

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec