Mládežnický hokej

Z akademie: Parádní forma dorostu nebo bohatá nominace na ODM

Liberec - V akademii Bílých Tygrů se toho za poslední dny událo opravdu hodně. Dorost dvěma prestižními výhrami nad Mladou Boleslaví ukázal, že mu aktuální první místo patří právem. Juniorům se naopak v novém kalendářním roce zatím nedaří a bude je čekat boj o místo v play-off. Zároveň už je známá i nominace na olympiádu dětí a mládeže, kde mají Bílí Tygři jako vždy většinové zastoupení.

Pohoda dorostu se ukázala i v derby

Tygří dorost zažívá výborné období. Aktuálně drží sérii sedmi vítězství, přičemž z posledních patnácti duelů vyhrál čtrnáct – i při jediné porážce s Karlovými Vary navíc bral alespoň bod. Svěřenci Milana Plodka a Václava Kočího tak mají dobře nakročeno, aby do play-off šli z co nejlepší výchozí pozice. Tabulku aktuálně vedou o sedm bodů!

V minulém týdnu měli na programu pořádně pikantní dvojzápas s Mladou Boleslaví. V pátek nejprve po skvělém obratu vyhráli na ledě soupeře 4:3, v sobotu pak zvládli domácí odvetu 3:0. Čisté konto vychytal bezchybný Ferdinand Macourek.

Juniorka se v novém roce hledá

Královská mládežnická kategorie naopak úspěšný vstup do nového kalendářního roku neprožila. Rok 2022 přitom zakončila sérií pěti výher v řadě. V lednu ale zatím prohrála všech šest duelů. V minulém týdnu se dvacítka vydala do Lomnice nad Popelkou, kde ve čtvrtek sehrála domácí utkání s Pardubicemi. Ve skvělé atmosféře padla 1:2 po prodloužení. Následoval sobotní zápas s Hradcem a hubená prohra 0:1, přestože výkon už byl lepší.

Tým Richarda Loba a Jiřího Vozáka aktuálně vypadl z nejlepší osmičky, která si zahraje play-off. Ve zbývajících kolech tedy naše juniorka bude bojovat o to, aby špatný začátek ledna neměl zásadní vliv na celou sezónu.

V souvislosti s juniorským hokejem jsme aktuálně vydali krátký dotazník, který vám zabere maximálně dvě minuty. Budeme moc rádi, když ho vyplníte! Vaše odpovědi využijeme ke zlepšení propagace nejvyšší české mládežnické soutěže.


Před ODM další body pro devítku

Podobně jako dorost, i kategorie U15 bojuje o první místo tabulky. A pomohla si dalšími čtyřmi body! Karlovy Vary přestřílela 7:3, Chomutovu na jeho ledě podlehla těsně 2:3 v prodloužení.

Téměř kompletní tým se navíc představí na olympiádě dětí a mládeže, která v pondělí startuje ve Vrchlabí a Trutnově. Ve výběru Libereckého kraje naše hráče doplní ještě dva hokejisté Jablonce nad Nisou. Přestože mužstvo našeho kraje vždy tvoří v drtivé většině hráči jednoho týmu, je na co navazovat. Loni totiž Liberecký kraj získal parádní stříbrné medaile!

Staň se Tygrem!

Bílí Tygři zároveň ve svých řadách rádi přivítají nové kluky a holky narozené mezi ročníky 2015-2018. Děti se u nás naučí novým sportovním dovednostem, především ovšem zažijí spoustu zábavy a získají mnoho nových kamarádů. Věnovat se jim budou naši profesionální trenéři, výstroj klub až do třetí třídy zapůjčuje zcela zdarma. Naši členové navíc mají přístup na domácí zápasy A-týmu za zvýhodněnou cenu.

Více info se dozvíte zde.


Sledujte nás

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
HC Sparta Praha
×
Odehrané v 16:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
PSG Berani Zlín