Aktuální zprávy

Základní část pohledem čísel! Jak si vedli Tygři v jednotlivých statistikách?

Liberec - Držitelé Prezidentského poháru se v současné době již připravují na čtvrtfinále play-off. Jak ale vypadala historicky nejlepší základní část pohledem čísel? Kdo se stal nejlepším střelcem a kdo nakonec opanoval kanadské bodování?

Z celkového počtu 118 bodů získali liberečtí hokejisté 66 v domácím prostředí Home Credit Arény, čímž se šelmy zařadily na první místo vedle pražské Sparty. Absolutní prvenství si pak Bílí Tygři připsali ve statistice získaných bodů na venkovních hřištích, na nichž vybojovali skvělých 52 bodů. Celkové skóre našeho celku se zastavilo na poměru 181:112.

Nejdelší šňůra bez porážky činila 10 zápasů, což znamenalo nový klubový rekord. Ještě lepší je ale fakt, že Tygři prohráli jen jednou dva duely za sebou! A to ještě zmíněné dva zápasy se Spartou a s Chomutovem skončily po šedesáti minutách nerozhodně a rozhodnout je musely nájezdy, respektive prodloužení. Euforie po druhém gólu Lukáše Dernera v letošní sezóně

Home Credit Aréna se těšila velké divácké přízni

Zatímco v předchozí sezóně zavítalo na domácí zápasy Bílých Tygrů 113 364 diváků, letos se liberecká návštěva ještě zvedla, konkrétně na parádní číslo 146 054! To znamená, že na jednotlivá utkání si průměrně našlo cestu 5 617 příznivců.

Liberecká čísla šla oproti loňské sezóně nahoru téměř ve všech ohledech. Jen průměrný počet střel na soupeřovu klec za jedno utkání se vyšplhal na 34, 23, což stačilo na druhou příčku za Mladou Boleslaví. Liberecká obrana naopak svým protivníkům příliš střel nedovolovala, na naši svatyni létalo přibližně jen 24 střel, čímž ještě více vyniká výkon brankářů Jána Lašáka a Marka Schwarze, kteří velmi často likvidovali střely, i když nebyli v permanenci.

Důležitým aspektem v hokeji je vhazování a jeho vyhrávání. Ani v tomhle herním ohledu však Tygři nezklamali, jejich úspěšnost na buly totiž vystoupala nad 53 %. V této statistice nakonec šelmy vybojovaly 2. místo, lepší už byl jen Třinec.

Velký progres v přesilovkách

Největší zlepšení ale Bílí Tygři zaznamenali v přesilovkách! Vloni nepatřil Liberec k těm nejlepším, v aktuální sezóně ale přesilovka vítězů základní části byla velmi obávaná, a svěřenci trenéra Pešána dokonce dosáhli s úspěšností 21,54 % na fantastické druhé místo. Velmi dobrou vizitkou se naši hráči pyšní i v oslabení, ve kterém ubránili téměř 85 % početních výhod soupeřů. Euforie po druhém gólu Lukáše Dernera v letošní sezóně

Kanadské bodování ovládl Petr Vampola, nejlepším střelcem Jakub Valský

Velmi zajímavý souboj o titul nejproduktivnějšího hráče týmu nakonec opanoval Petr Vampola, který zaznamenal 14 branek a 31 asistencí. Tímto výsledkem dobyl mistr světa z roku 2010 dokonce třetí místo v kanadském bodování celé soutěže.

Nejlepším střelcem týmu se stal reprezentant Jakub Valský, jenž s dvaceti brankami těsně předčil kolegu z národního týmu osmnáctigólového Michala Řepíka. Euforie po druhém gólu Lukáše Dernera v letošní sezóně

Zmíníme-li statistiku pravdy – tedy +/-, byl na tom po dvaapadesáti kolech nejlépe Branko Radivojevič, jenž si připsal 25 kladných bodů.

Zajímavostí je, že za poslední čtyři roky měli Bílí tygři ve svém středu hned třikrát nejtrestanějšího hráče extraligy. Po Petru Nedvědovi a Petru Vampolovi se jím tentokrát stal Martin Ševc, který posbíral 136 trestných minut.

Zblokované střely, hodnocení +/- a hity – to všechno je statistika Radegast index. K naší radosti se jejím letošním králem stal kapitán Jan Výtisk. Ten si připsal 314 bodů, čímž stanovil nový rekord populárního ukazatele.

Ani letos se mezi nejlepšími brankáři soutěže neztratil Ján Lašák. Svou procentuální úspěšnost udržel nad 91 % a obdržel 76 gólů s průměrem 2,09 na zápas. Euforie po druhém gólu Lukáše Dernera v letošní sezóně

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner