Ohlasy k zápasu

Zápas jsme ztratili už před prodloužením, myslí si Faško-Rudáš

Liberec – Ani druhý souboj předkola nedopadl pro Severočechy dobře. Svěřenci Filipa Pešána sice vedli 2:0, jenže nakonec se po prodloužení radovala Olomouc. Tygři tak musí vyhrát tři zápasy za sebou, jinak pro ně sezóna skončí. „Jedeme do Olomouce vyhrát,“ burcuje Martin Faško-Rudáš.

Do domácí odvety proti Hanákům vstoupili Liberečtí lépe než do prvního duelu a v prvních dvou třetinách si vypracovali náskok 2:0. Olomouc ovšem ještě ve druhé dvacetiminutovce snížila a při závěrečné hře bez brankáře vyrovnala. I druhé prodloužení v sérii poté znovu rozhodl Jakub Orsava, který svému týmu vystřelil mečbol na postup do čtvrtfinále.

Martin Faško-Rudáš o průběhu zápasu
Nemůže se stát, že pustíme zápas za stavu 2:0. Nejdřív to byl zbytečný faul, následně jsme neubránili power-play. V prodloužení poté přišla ta nešťastná střela, utkání jsme ale ztratili už předtím.

Ani po druhém střetnutí nebyli Tygři se svými výkony spokojeni. „Myslím si, že soupeř je zatím jednoduše lepší. Jsou dříve na odražených pucích, vyhrávají souboje a mají více šancí,“ říká útočník Tomáš Filippi. Liberec nyní čeká nelehký úkol. K postupu totiž musí vyhrát tři duely v řadě, jakákoliv prohra znamená konec sezóny.

Martin Faško-Rudáš směrem k dalším zápasům
Budeme hrát týmově, určitě neskládáme zbraně. Musíme vyhrát tři zápasy, takže jedeme do Olomouce vyhrát a pokusit se vrátit sérii k nám.

Předkolo play-off má své pokračování na programu již v sobotu od 17:00 na ledě Olomouce. Pokud si šelmy vynutí čtvrté utkání, odehrají ho na Hané hned v neděli ve stejný čas.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner