Preview k zápasu

Znovu proti Pardubicím. Tygři jedou k soupeři na odvetu

Liberec – Severočeši pokračují v přípravě na nadcházející sezónu a tentokrát se představí jako hostující mužstvo. Odvetu v rámci Letních hokejových her odehrají v Pardubicích.

Již pátý přátelský zápas Liberce nabídl v úterý vyrovnanou bitvu. Tygři sice už v první třetině prohrávali s Dynamem 0:2, po nepovedeném úvodu se ale zvedli a skóre otočili. Východočeši ovšem ještě ve druhé části srovnali na 3:3 a tento stav vydržel až do konce prodloužení. Vyrovnané klání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byly úspěšnější Pardubice.

V zápase si mimo jiné v tygřím „áčku“ odbyl premiéru teprve sedmnáctiletý Vojtěch Hois, který se tak přidal k dalším mladíkům. Už před ním totiž svůj debut zažili Daniel Král, Jakub Dvořák, Radek Janata a Mikuláš Jenčovský. Poslední dva jmenovaní navíc už stihli dát i gól. Gólman Král zase hned ve svém prvním utkání vychytal čisté konto.

Tomáš Filippi o zápasu s pardubicemi
Myslím si, že jsme do zápasu nevstoupili vůbec dobře, ale po nějakých osmi minutách jsme se do toho dostali. Troufnu si říct, že jsme potom byli lepší.

Po čtyřech dnech pauzy nyní oba soupeře čeká odveta, která se tentokrát uskuteční ve městě perníku. Jedním z hlavních témat už prvního střetu byl bývalý brankář Tygrů Roman Will, který nyní obléká právě dres Dynama. Do zápasu s Tygry ale nastoupil jeho kolega Dominik Frodl, připíše si Will první start proti svému bývalému týmu nyní? To se, stejně jako výsledek utkání, dozvíme už v úterý. Úvodní buly padne v pardubické enteria areně v 18:00!



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner