Preview k zápasu

Zpět domů! Netradičně v pondělí vyzvou šelmy Olomouc

Liberec – Ve velmi nezvyklý den se svěřenci Filipa Pešána představí po delší době před svými fanoušky. Utkání s Olomoucí se totiž uskuteční v pondělí, a to od 18:00. Zápas odvysílá stanice O2 TV Sport.

Pomalejší rozjezd

Tygři nezačali sezónu zcela podle svých představ a obzvlášť se jim nedařilo na venkovním kluzišti. Poté ovšem přišly tři výhry v řadě a Liberec poskočil v tabulce o pár míst výše. Venkovní sérii ovšem zakončil prohrou ve Vítkovicích.

Trenér Jiří Kudrna o zápasu ve Vítkovicích
Začali jsme dobře, ujali se vedení a měli jsme i další příležitosti. Bohužel jsme ale začali situace přehrávat, čímž se hra vyrovnala. Udělali jsme strašně moc útočných a hlavně zbytečných faulů, které soupeř potrestal. My jsme si naopak v našich přesilovkách nepomohli.

Olomouc sice v zahajovacím duelu tohoto ročníku uspěla, od té chvíle už ale ukořistila jen další dvě výhry. Poslední dvě střetnutí proti Kometě, respektive Hradci Králové, dotlačili Kohouti až do prodloužení. Pokaždé se ale z bonusového bodu radoval soupeř.

Koho sledovat

Obránce Ronald Knot musel úvod sezóny vynechat kvůli zranění. Nyní už je ale zpátky a ve Vítkovicích dokonce zaznamenal svou první letošní branku. Po jeho návratu pod Ještěd to bude poprvé, co se předvede na ledě Home Credit Areny.

Útočník Rok Macuh si extraligovou premiéru odbyl v olomouckém dresu už v ročníku 2017/18. Následujících pět let nastupoval v nižších soutěžích a dalších startů za Hanáky se dočkal až letos. Nyní je slovinský forvard s osmi body nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Pondělní dohrávka

Jedním z prvotních znaků tohoto střetnutí je fakt, že se odehraje v pondělí, což je v základní části velmi neobvyklý hrací den. Po postupu do extraligy odehráli Liberečtí takových zápasů pouhých třináct! Šest z nich se přitom datuje do povánočního období, kdy jsou pro zápasy pevně stanovené datumy bez ohledu na den v týdnu.

Utkání s Olomoucí tak bude teprve čtrnáctý případ, kdy budou muset tygří fanoušci vyrazit na hokej hned po víkendu. Pokud nepočítáme období svátků, naposledy šelmy takový duel zažily v listopadu 2020, shodou okolností proti Olomouci. Tehdy Severočeši zvítězili 2:1, budou i tentokrát úspěšní? Souboj s Kohouty začne před kamerami O2 TV Sport v 18:00!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner