Karta hráče

Fotografie není přiložena
Jan Bednář
Jan Bednář
obránce
Narozen15. 1. 1999
Výška188 cm
Váha91 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Vysoký obránce Jan Bednář se narodil 15. ledna 1999 a jako jeden z mála jeho spoluhráčů se hokejovým dovednostem nepřiučil u libereckých Bílých Tygrů, nýbrž v západočeské Plzni u místního klubu HC Plzeň.

Již jako třináctiletý se proháněl po plzeňském ledě jako defenzivní hráč mladšího dorostu a hned po prvním roce, v kterém nahrabal dostatek zkušeností se mu s týmem velmi zadařilo. Po skvěle odehrané základní části se plzeňští dostali až do play off a z něj na závěrečný turnaj mladšího dorostu, kde už se jim tak dobře nevedlo.

Pro Bednáře to ovšem nebyl jediný úspěch v onom hracím období. Onu sezónu se mu dařilo natolik, že byl zařazen do výběru Plzeňského kraje na Zimní olympiádu dětí a mládeže, kde se mu povedlo i vsítit jednu branku.

Na začátku sezóny 2014/2015 vyměnil dres Západočechů za dres libereckých Bílých Tygrů a po celou dobu hrál jak za mladší dorostence, tak i za ty starší. Prozatím v posledním odehraném období se na ledě proháněl se starším dorostem ale premiéru si odbil i s tygřími juniory.

Honza ale není schopným obráncem pouze v řadách Bílých Tygrů, nýbrž i v české reprezentaci, kde byl v letech 2014/2015 obráncem U16 a v sezóně 2015/2016 už U17. V následující sezóně si navíc odbyl i tři utkání za A-tým Bílých Tygrů. Zkušenosti sbíral i ve druhé nejvyšší české soutěži, v dresu Benátek nad Jizerou nastoupil do šestnácti duelů. Účinkování ve WSM lize prokládal zápasy liberecké juniorky, kterých zvládl dvacet a sedm klání sehrál i za starší dorost, kam ještě věkem patří. Navrch si Honza přidal devatenáct zápasů za reprezentační osmnáctku.

Na konci ročníku 2016/17 byl jednou z hlavních posil staršího dorostu do play-off. Ale bohužel ani hvězdná první lajna ve složení Kunst, Bednář, Hrabík, Jeník, Burda nedokázala dostat tento výběr do dalšího kola vyřazovací části.

Před sezonou 2017/18 se naplno připojil během letní přípravy ke kádru A-týmu a bude tedy bojovat o místo v sestavě v novém extraligovém ročníku.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner