Karta hráče

Michal Řepík
útočník
Narozen31. 12. 1988
Výška178 cm
Váha82 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Rodák z Vlašimi Michal Řepík je odchovancem pražské Sparty, kde už od mládežnických kategorií dokazoval, že zde roste hráč pro „velký hokej“. V šestnácti letech už hrál stabilně za juniorku, kde v 53 extraligových zápasech posbíral 63 bodů.

Této vizitky si nemohli nevšimnout v zámoří, a tak další ročník již Řepík začínal ve Vancouveru. Všechny tři ročníky v dresu Giants zářil a patřil k hvězdám soutěže – v 222 utkáních včetně play-off měl 93 branek a 118 asistencí. V sezóně 2005/2006 Řepík vyhrál cenu pro nejproduktivnějšího hokejistu Memorial Cupu a zařadil se tak mezi jména jako Crosby nebo Lombardi.

V sezóně 2008/2009 opustil juniorské soutěže a přes výkony v AHL, kde nastupoval za týmy Rochester Americans a San Antonio Rampage, se dostal až do hlavního týmu Floridy Panthers. I další tři roky kombinoval farmu se zápasy v hlavním týmu Panterů. Celkově z NHL odešel s bilancí 72 zápasů a 20 kanadskými body na kontě.

Po návratu ze zámoří se Michal Řepík upsal tehdejšímu nováčkovi KHL Lvu Praha. Zde strávil 2 sezóny a i on se výraznou měrou podílel na konečném druhém místě Lva v ročníku 2013/2014. Poté, co Lev Praha musel ukončit své působení v KHL, zamířil Michal Řepík (stejně jako Birner) do Finské SM Liigy. V týmu Pelicans Lahti patřil k nejproduktivnějším hráčům, když si ve 48 zápasech připsal 31 bodů.

Řepík byl od mládežnických kategorií pravidelným českým reprezentantem. V roce 2007 se zúčastnil MS “20”, ale na svou premiéru v seniorském výběru čekal překvapivě dlouho. První 2 starty si připsal až v této sezóně, když si jej trenér Růžička vybral na turnaj Channel One Cup.

Do Liberce zamířil na startu letní přípravy spolu se spoluhráčem Michalem Birnerem a oba by se měli rychle stát ofenzivními oporami mužstva. To ukázali už v prvním přípravném duelu s Novokuzněckem, kdy se oba dva dokázali střelecky prosadit, nezbývá tedy než věřit, že jim jejich spolupráce bude klapat i nadále.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner