Karta hráče

Fotografie není přiložena19 Daniel Špaček24 Adam Najman
21
Matěj Stříteský
Matěj Stříteský
obránce
Narozen20. 9. 1990
Výška180 cm
Váha80 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Vsetínský rodák si s cestou do dospělého hokeje pořádně pospíšil. Vždyť v dresu svého domovského valašského celku nakoukl do extraligy už v patnácti letech, když v nejvyšší české hokejové soutěži v sezoně 2005/06 odehrál tři zápasy. O rok později přidal dalších jedenáct extraligových duelů a kariéru tak nastartoval více než slibně.

Vzhledem k tehdejšímu krachu vsetínského hokeje zamířil Stříteský do Litvínova, kde rovněž nakoukl do extraligy, kromě toho pak sbíral zkušenosti mezi dospělými na hostování v Mostě. Pravidelně nechyběl ani v mládežnických reprezentačních výběrech a v roce 2008 pomáhal osmnáctce na mistrovství světa nižší divize k postupu zpět mezi elitu. Mimochodem, v týmu se sešel se jmény, jako například Radko Gudas nebo Ondřej Palát.

V Litvínově se tento bek postupně etabloval mezi pevné členy sestavy, v ročníku 2013/14 si dokonce vysloužil pozvánku do reprezentace, v dresu Chemiků se mu však během šesti sezon v A-týmu nedařilo dosáhnout na žádný týmový úspěch. Před sezonou 2014/15 proto zamířil do Mladé Boleslavi. Hned v první sezoně ve středočeském celku se s 10 góly stal obráncem s nejvíce nastřílenými brankami v základní části extraligy. O rok později pro změnu dokráčel s Bruslaři až do semifinále play-off a v průběhu ročníku opět obdržel pozvánku do reprezentace, s níž si zahrál Karjala Cup.

Dres Mladé Boleslavi oblékal Stříteský až do loňské sezony, kdy v listopadu změnil působiště a přesunul se do Jihlavy. V 31 zbylých zápasech základní části si připsal 15 kanadských bodů, ani jeho produktivita však nestačila k tomu, aby se Dukla zachránila v extralize. Nyní se tento obránce stěhuje pod Ještěd, kde vyztuží defenzivu Bílých Tygrů.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner