Karta hráče

Fotografie není přiložena
Daniel Bukač
Daniel Bukač
obránce
Narozen29. 4. 1999
Výška196 cm
Váha95 kg
Hůlpravá

Profil hráče

Mladý obránce Daniel Bukač se narodil v Mostu, s hokejem začal ale o něco západněji, konkrétně v Chomutově. Zde působil až do staršího dorostu a vedlo se mu velmi dobře, obzvlášť v sezóně 2014/15, kdy si v třiatřiceti zápasech připsal na beka velmi úctyhodných dvacet šest bodů. Zaslouženě si tak v ten samý ročník odbyl premiéru v reprezentačním dresu v kategorii U16.

U Pirátů poté už ale strávil pouze jeden rok, načež se rozhodl pro odchod do zámoří. Angažmá získal v kanadském týmu Brandon Wheat Kings, jenž hraje WHL. V sezóně 2016/17 se mimo jiné podíval i na mistrovství světa hráčů do osmnácti let, kde ale vinou zranění odehrál jediné střetnutí. I tak jeho výkony v dresu Brandonu stačily na to, aby byl draftován.

Na výběru talentů po něm sáhli v sedmém kole Boston Bruins, které měl už od mala rád díky Zdenu Chárovi. O tom, že byl vybrán do nejslavnější ligy světa, se mimochodem dozvěděl na parkovišti u supermarketu ve svém rodném městě.

V následujícím roce již nedostával v Brandonu tolik prostoru, a tak se v létě 2018, kdy absolvoval i nováčkovský kemp Bostonu, rozhodl pro přesun do klubu Niagara IceDogs. V něm se ukazoval ve velmi dobrém světle, za což si vysloužil nominaci na světový šampionát juniorů. Poté přišla další změna. Daniel Bukač se vrátil zpět do Čech, kde bude nastupovat v tygřím dresu.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner