Karta hráče

Fotografie není přiložena28 Jan Plodek32 Tomáš Klimenta
31
Filip Šindelář
Filip Šindelář
brankář
Narozen30. 10. 1979
Výška179 cm
Váha81 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Filip Šindelář začínal s hokejem už ve svých pěti letech a své první bruslařské kroky absolvoval na ledové ploše ve Vlašimi. V tamním oddíle odehrál několik let a od dorostu už válel za Tábor. V jihočeské hokejové baště vybojoval dokonce titul mistra republiky. Po krátké době se opět stěhoval a během následujících tří let se pokoušel bez úspěchu prosadit v juniorském výběru Českých Budějovic. Poslední rok v juniorské kategorii absolvoval nakonec v Jindřichově Hradci, kde málem zopakoval úspěch z Tábora, když jeho tým nestačil ve finále Extraligy na pražskou Slavii.

Za Jindřichův Hradec odehrál i své první zápasy v mužstvu dospělých, ale pádu do třetí nejvyšší soutěže ani on nezabránil. Následnou sezónu i přes kvalitní výkony nedokázal dostat místní Vajgar zpět o patro výš, a tak se opět stěhoval. Poprvé v kariéře opustil Jižní Čechy, když zamířil do brněnského Ytongu. V půlce ročníku 2001/02 si Šindeláře vyhlédli v ambiciózním klubu z Mladé Boleslavi a Filip jim o rok později pomohl k postupu do druhé nejvyšší soutěže, kde působí s tamním hokejovým oddílem dodnes.

Dlouhodobě kvalitní výkony mu vynesly i několik zajímavých angažmá ve zvučných klubech. V sezóně 2003/04 si odbyl extraligovou premiéru v dresu pražské Sparty. Letos v létě si po odchodu Pavla Falty na Šindeláře vzpomněli v Liberci. V brance Bílých Tygrů odchytal několik kvalitních přípravných zápasů v letním období a pro případ zranění gólmanské jedničky Milana Hniličky je díky smlouvě o střídavému startu vždy připraven zaskočit. To dokázal také nedávno v zápasech ve Vítkovicích a doma s Pardubicemi, při nichž si udržel dobrý průměr 2,5 branky na zápas.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner