Karta hráče

Fotografie není přiložena1 Daniel Král
Matouš Bělohorský
Matouš Bělohorský
útočník
Narozen7. 1. 1998
Výška189 cm
Váha90 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Matouš Bělohorský se narodil 7. ledna 1998. Urostlý útočník o sobě poprvé dal vědět v mladším dorostu Bílých Tygrů, v němž v sezóně 2012/2013 bodoval pětašedesátkrát v dvaatřiceti utkáních. I proto se v následující sezóně dočkal více prostoru ve starším dorostu, kterému na jaře roku 2014 pomohl k historicky největšímu úspěchu liberecké mládeže, k titulu mistrů republiky.

Za výkony v sezóně 2013/2014 se Matouš dočkal sladké odměny v podobě své první pozvánky do reprezentace. S ní se ukázal také na Zimním festivalu evropském mládeže EYOWF 2015 a výraznou měrou se podílel na zisku stříbrné medaile. Zbytek roku však Bělohorský spíše promarodil, ve starším dorostu odehrál pouhých 19 zápasů.

Před sezónou 2015/2016 přišla pro Matouše velká šance v podobě zámořského angažmá v Rimouski Océanic. Právě s tímto týmem se probojoval až do vyřazovacích bojů QMJHL, avšak tam vypadl trochu nečekaně už v prvním kole. Nestačily ani dva jeho góly. Brzký výpadek mu alespoň otevřel cestu na šampionát do osmnácti let, na kterém v českém národním dresu dokráčel do čtvrtfinále a na celém turnaji zaznamenal dvě asistence.

V ročníku 2016/17 hrál převážně za liberecké juniory, za které nastoupil k 26 zápasům. Své si ale odehrál i v prvoligových Benátkách, kde se rozhodně neztratil. S farmou tygřího „A" týmu si nakonec zahrál i vyřazovací část WSM ligy.

Přezdívka: Bělda

Kdy a kde s hokejem začínal: v sedmi letech v Liberci

Největší hokejový úspěch: 2. místo na EYOWF v Lichtenštejnsku

Kdo nejvíce pomohl v kariéře: rodina

Oblíbený klub NHL: Chicago Blackhawks

Oblíbená písnička: nemá

Rodina/kariéra: rodina

Hotel/stan: hotel

Pivo/víno: pivo

Film/kniha: film

Největší zlozvyk: telefon

Oblíbený spoluhráč: Milan Bartovič

Pán prstenů/Star Wars: Star Wars

Prsa/zadek: obojí

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner