Karta hráče

Tomáš Harant
obránce
Narozen28. 4. 1980
Výška189 cm
Váha95 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Tomáš Harant se narodil 28. dubna 1980 v Žilině na Slovensku. Zde postupně prošel mládežnickými mužstvy a už v osmnácti letech si poprvé zahrál i za muže. V roce 2000 přišlo první stěhování, když si Nashvillem právě draftovaného mladíka (173. celkově) vyhlédl Třinec.

V sestavě Ocelářů ale nedostával tolik prostoru, kolik očekával, a tak se po roce vrátil do Žiliny. Ta mezitím postoupila do nejvyšší soutěže na Slovensku. Podruhé zamířil do Čech v roce 2002, ale ani trápící se Havířov nebyl ideální volbou. Sezónu tak znovu dohrál v mateřské Žilině, kde si ho našlo ruské Dynamo Moskva. Sezónu 2003/2004 tak strávil „na východní frontě“. Po roce se však změnil u ruského týmu trenér a Harant se musel pakovat. A při hledání dalšího angažmá si zřejmě řekl, do třetice všeho dobrého a vydal se znovu dobývat českou ligu.

Tentokrát oblékl dres Karlových Varů. V dresu Energetiků odehrál slušnou sezónu, ale po jejím skončení se nedohodl na prodloužení smlouvy a přesídlil na jih Čech do Budějovic. Zde za sebou zanechal velice viditelnou stopu a po sezóně se probojoval do týmu pro MS v Rize. Před sezónou 2006/2007 měl namířeno do švédské Mory IK, ale místo toho trochu nečekaně podepsal v NHL týmu New Jersey Devils. Dres Ďáblů neoblékl, místo toho hrál na farmě v Lowellu. Náladu si ale Harant opět spravil na MS, tentokrát v Rusku. Po něm se důrazný slovenský bek rozhodoval o dalším působišti. Mezi kandidáty byl i Liberec, nakonec však tentokrát definitivně vyslyšel švédské vábení a loňskou sezónu odehrál v týmu Mory IK.

Za švédský celek odehrál slušnou porci 53 zápasů, ve kterých nasbíral 8 bodů (3+5). Ročník 2008/2009 už strávil slovenský bek v Podještědí. Za Bílé Tygry toho ale vinou opakovaných zranění příliš neodehrál. Nejdříve si poranil klíček v rameni, a pak na pátek 13. února inkasoval Tomáš, při obětavém pádu do střely, pukem do obličeje. Vinou těchto dvou zranění tak odehrál za liberecké šelmy pouze 24 zápasů a na své konto si připsal celkem 4 body (1+3).

Tomáš Harant odehrál doposud v extralize 156 zápasů, ve kterých nasbíral 29 bodů za devět branek a dvacet asistencí.

Petr Schultz – aktualizace, září 2009

Dotazník:

Přezdívka v kabině

Hary.

Sportovní vzor

T. Henry.

Oblíbené jídlo

Řízek a bramborový salát.

Oblíbená restaurace

Nemám.

Oblíbený film

Vykoupení z věznice Shawshank; české filmy.

Oblíbená hudba

U2.

Další oblíbené sporty vedle hokeje

Tenis, na PSP fotbal a golf.

Oblíbené auto, motorka

Volvo.

Dovolená snů

Kdekoliv s rodinou.

Koníčky, záliby

Rodina.


Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner