Karta hráče

Tomáš Havlín
obránce
Narozen13. 7. 1996
Výška190 cm
Váha102 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Liberecký odchovanec prošel v klubu už mládežnickými kategoriemi. Rychle ukázal svůj talent a už jako šestnáctiletý naskočil poprvé do juniorské soutěže. O rok později sbíral první zkušenosti mezi dospělými, když naskakoval na farmě v Benátkách nad Jizerou.

Mimo to si prošel také mnoha národními výběry, reprezentoval v kategoriích U16 až U20. S osmnáctkou si došel pro stříbro na světovém šampionátu. V posledních sezonách pravidelně naskakoval převážně v prvoligových Benátkách nad Jizerou, v play-out 2014/15 si však odbyl také svou extraligovou premiéru.

V mistrovském ročníku 2015/16 naskočil v základní části do deseti duelů a jeden pak přidal v bojích o titul. Další cenné zkušenosti nasbíral i v sezóně následující, která pro něj byla především o sbírání herní praxe. Na farmě v Benátkách nad Jizerou nastoupil celkem do pětapadesáti zápasů a patřil tak k nejvytěžovanějším hráčům týmu.

V dalších dvou sezonách sbíral větší množství startů také v extralize, kde v obou případech odehrál polovinu základní části. V play-off 2018/19 dokonce naskočil do 15 utkání, čímž výrazně pomohl k zisku stříbrných medailí. Obdobnou porci duelů absolvoval i v následujícím ročníku, v němž Liberečtí vybojovali historicky šesté prvenství v základní části.

Přezdívka: Havlínek

Kdy a kde s hokejem začínal: ve čtyřech letech v Jablonci nad Nisou

Největší hokejový úspěch: titul v extralize, titul ve starším dorostu, stříbro z MS do osmnácti let

Kdo nejvíce pomohl v kariéře: rodina, trenéři

Oblíbený klub NHL: Chicago Blackhawks

Oblíbená písnička: Linkin Park - Robot Boy

Rodina/kariéra: kariéra

Hotel/stan: hotel

Pivo/víno: pivo

Film/kniha: film

Největší zlozvyk: nemá

Oblíbený spoluhráč: Petr Kolmann

Pán prstenů/Star Wars: Star Wars

Prsa/zadek: zadek

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner