Karta hráče

Fotografie není přiložena
Šimon Zajíček
Šimon Zajíček
brankář
Narozen25. 6. 2001
Výška158 cm
Váha48 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Šimon Zajíček na svůj věk i post měří nezvykle málo – 158 cm. S hokejem začal ve Frýdlantu, kde nastupoval za tamní hokejový klub a už v prvních kategoriích nepředváděl mezi třemi tyčemi špatné výkony. Nicméně zde nezůstal dlouho. Už v roce 2008 se rozhodl přestoupit k Bílým Tygrům. V Liberci krom toho také začal navštěvovat místní hokejovou třídu v ZŠ U Školy.

Dalších sedm let rostl a sbíral zkušenosti v žákovských kategoriích, aby si roce 2015 poprvé zachytal za mladší dorost. Nicméně v sezóně 2015/16 plnil po většinu času roli náhradníka, neboť v bráně figuroval jeho o rok starší a zkušenější kolega. Jistou náplastí pro něj byla nominace na Mládežnické MČR krajů, kde reprezentoval liberecký region. Počínal si zde velice dobře, neboť jeho procentuální úspěšnost zákroků činila 94,42%. Výběr Libereckého kraje se ale po dramatickém vývoji skupiny B z postupu do play off neradoval.

Šimon byl v sezóně 2016/17 jedničkou v brankovišti mladšího dorostu a držel si velmi vysoký standard. Úspěšnost zákroků držel kolem 93%. Během krátkého pobytu svého týmu v play-off odchytal pouhá dvě utkání. Přesto opět prokázal své kvality a potvrdil procentuální statistiky.

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner