Karta hráče

Vladimír Roth
obránce
Narozen25. 6. 1990
Výška188 cm
Váha85 kg
Hůlpravá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Vytáhlý ofenzivní obránce přišel do Slavie v roce 2004 z Ústí nad Labem. Svůj talent začal dokazovat hned od začátků svého pražského působení, když vždy hrál o kategorii či dvě výše, než jeho stejně staří spoluhráči.

Zúčastnil se i mistrovství světa do 18 let ve Finsku, kde po boku spoluhráče ze Slavie Jiřího Jebavého odehrál turnaj v první obranné dvojici.

V Import Draftu si ho jako jedenáctého vybral tým London Knights. „S draftem jsem maximálně spokojený. London Knights je nejlepší tým v Ontario Hockey League. Pořadí, tedy jedenáctý, taky dobré. Teď je to jen na dohodě s tím klubem. Pokud tomu nebude nic bránit a domluvíme se, určitě se tam o to půjdu porvat,“ řekl Roth bezprostředně po výběru v roce 2007.

Po dvou sezonách v zámoří se však vrátil zpět do Čech a Vladimír Růžička mu dal šanci A-týmu Slavie. Neodehrál vůbec špatnou sezonu a v součtu základní části a play-off zaznamenal 11 bodů za 3 góly a 8 asistencí. Růžička ho často využíval v přesilovkách, kde Roth jako pravák často zužitkoval tvrdou střelu od modré čáry.

Po semifinálové sezóně 2010/2011 byl pozván reprezentačním trenérem Hadamczikem do přípravného kempu před MS na Slovensku, vytoužené nominace se však nakonec nedočkal.

Zdroj: www.hc-slavia.cz

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner