Karta hráče

Fotografie není přiložena69 Radek Duda77 David Štich
71
Tomáš Netík
Tomáš Netík
útočník
Narozen28. 4. 1982
Výška177 cm
Váha77 kg
Hůllevá

Statistiky

Aktuální statistiky

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Posledních 5 zápasů

nenalezeny žádné aktuální statistiky

Profil hráče

Útočník Tomáš Netík pochází z Prahy, kde také s hokejem začal. Jeho otec nastupoval za pražskou Spartu, a tak o budoucím dresu pro Tomáše bylo prakticky rozhodnuto. Postupně nastupoval ve všech výběrech klubu z hlavního města. Do extraligy nakouknul v sezóně 2000/01, kdy si zahrál v šesti duelech. Ten samý rok nastoupil i v druhé nejvyšší soutěži, kde hrál v baráži za Ústí nad Labem k sedmi duelům. Už tehdy bylo jasné, že se jedná o kvalitního útočník se smrtícím instinktem zabijáka a citem pro hru. V sedmi duelech nasbíral jako nováček čtyři body.

Další ročník odehrál v dresu Sparty 14 zápasů, ale výrazně se neprosadil a kariéra talentované forvarda se přibrzdila. Pak ovšem odešel do Ústí nad Labem, kde patřil ke klíčovým hráčům. O rok později už si mohl zahrát opět extraligu. Vylovily ho Karlovy Vary, v jejichž dresu nasbíral 17 bodů v 47 duelech.

Nebylo se tak čemu divit, že přišel návrat ke kořenům. Tomáš se totiž vrátil do Sparty a hned patřil ke klíčovým mužům. O rok později už mohl se Spartou slavit mistrovský titul. Mimo to si zahrál také prestižní seriál Euro Hockey Tour a stal se reprezentantem. Na třetí titul nemusel šikovný útočník dlouho čekat. Přišel totiž záhy a opět na něm měl Tomáš veliký podíl.

I když patřil k nejlepším mužům extraligy, stále se bránil nebo ho minuly zahraniční nabídky a těsně mu unikaly i pozvánky na šampionát. V sezóně 2009/10 zažil také svůj nejlepší hokejový ročník. Titul sice nevyhrál, ale nasbíral 42 kanadských bodů ve 43 zápasech. Nebylo se tak čemu divit, že přišla zahraniční nabídka. Na rok se upsal ruskému CSKA Moskva. V něm si ale play-off nezahrál a nastoupil k pouhým 32 zápasům.

V dalším hokejové sezóně pak odešel do Lva Poprad, kde ale nevydržel celou sezónu. Jakmile bylo jasné, že klub nepostoupí do play-off, kráčel dělat hokejovou radost do Švédska. Jeho novým zaměstnavatelem se stalo Växjö.

Pro ročník 2012/13 nevyšlo Tomášovi žádné zahraniční angažmá, a protože se se Spartou nedohodl, rozhodl se pro Bílé Tygry. Zde se setkal s trenérem Marianem Jelínkem, který ho velice dobře zná z působení u pražského celku. U Bílých Tygrů by měl Tomáš zůstat do 4. listopadu 2012.

Aktualizace
Srpen 2012 - PS

Fotogalerie

Naši partneři

Generální partner
Generální partner