Reportáž

Dorostenci na plzeňský Lasselsberger nevyzráli

Liberečtí dorostenci v prvním extraligovém utkání nového soutěžního ročníku neuspěli, když podlehli na ledě Lasselsbergeru Plzeň. Svěřenci bývalého českého reprezentanta Jiřího Kučery zdolali Bílé Tygry v poměru 5:2. Domácí využili v utkání čtyři přesilové hry a o svém vítězství rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Bílí Tygři se ve druhém dějství vrátili do hry zásluhou Daniela Skalického a Radka Lemfelda (na snímku), domácí si však již dobře rozehrané utkání pohlídali a dovedli ho do úspěšného konce.

1. třetina

Do prvního zápasu nové sezóny vstoupili plzeňští dorostenci doslova bleskově. Byly odehrány pouhé dvě minuty, když Urbánek zakončil přesilovkovou kombinaci na jeden dotek přesnou střelou za Pyrochtova záda - 1:0. Domácí rychlé vedení povzbudilo a byli v úvodu zápasu aktivnější. V 5. minutě mohli dokonce hrát dlouhou přesilovku pět na tři, tu ale hned záhy ukončil faul Hošťálka. Liberec o sobě dal vědět při početní výhodě v 8. minutě, kdy z dobré pozice pálil Kulda. Lekci z efektivity využívání přesilovek ale Bílým Tygrům uštědřil ve 12. minutě plzeňský Kovář, který stál na konci úspěšné akce po ose Rutta - Pour - 2:0. Plzeňští ale ukázali, že se umějí prosadit i v plném počtu hráčů. V čase 14:33 si z modré čáry mezi kruhy sjel Pour a bouchl do skákajícího kotouče, který zapadl pod horní tyčku Pyrochtovy branky - 3:0. Lasselsbergeru se dařilo pokrývat liberecké pokusy o rychlé brejky. Jednu z mála šancí hostů měl těsně před první sirénou Klíma, jenž však nedokázal zvednout volně se povalující puk v plzeňském brankovišti.

2. třetina

Střelecký apetit z první třetiny Západočechům vydržel i v úvodu prostřední části. Již po necelé minutě hry byl vyloučen Jurčák a domácí hráli opět přesilovku. V čase 21:33 po rychlém přechodu do útočného pásma předložil Hošťálek ideálně puk Vildovi, jenž zamířil přesně k tyči - 4:0. Domácí se nechali čtyřbrankovým vedením trochu ukolébat a Liberečtí je ze sladkého spánku probrali hned při své nejbližší přesilovce. Ve 23. minutě se k puku dostal Daniel Skalický a propálil vše, co mu stálo v cestě - včetně Francouzova rozkleku - 4:1. Uplynulo pět minut a po čtyřbrankovém vedení nezbylo ani památky. Ze závaru před Francouzem kontaktní branku vytěžil Radek Lemfeld - 4:2. V 35. minutě se hostům naskytla další šance na úpravu skóre, minutu dlouhou přesilovku pět na tři ale nevyužili, a tak po čtyřiceti minutách Plzeň vedla 4:2.

3. třetina

Skóre se opět měnilo, když časomíra ze třetí třetiny ukrojila necelé čtyři minuty. Liberecké brankář měl zakrytý výhled, takže nemohl zareagovat na Růžičkův švih, který skončil až v síti - 5:2. Tygři neztratili naději a nadále bojovali. Brejk Mizeríka však zlikvidoval Francouz, hosté navíc v 49. minutě nedokázali využít další přesilovku pět na tři. V nervóznějším závěru si Lasselsberger nenechal první výhru nové sezóny vzít a dovedl zápas do úspěšného konce.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno