Reportáž

Dorostenci podlehli Slavii

L i b e r e c - Na domácím ledě zatím dorostenci Bílých Tygrů v letošní extralize nebodovali. Jediný zisk mají z třetího kola z Litvínova. Dnes těsně podlehli v dramatickém utkání ve Svijanské aréně pražské Slavii.

Navzdory hektickému závěru se libereckým dorostencům nepodařilo v sobotním utkání proti Slavii Praha bodovat. Po prohře 4:5 jsou se dvěma body po čtyřech kolech dorostenecké extraligy na předposledním, jedenáctém místě.

Bílí Tygři měli už po necelé minutě ve Svijanské aréně výhodu přesilové hry, po faulu slávistického brankáře Furcha. Využít se ji nepodařilo. Naopak Pražané v 6. minutě v přesilovce otevřeli skóre. Vyloučen byl Lacek za podražení a autorem gólu byl Georg Mavrojanidis.

Libereckým dorostencům se ještě v první třetině podařilo vyrovnat zásluhou Romana Chlouby v 16. minutě.

Druhá třetina byla pro konečný výsledek rozhodující. Slavia v ní dala tři góly! Postupně se trefili v 24. min. obránce Erik Gaisler, v 27. Andrej Nestrašil a v 36. opět obránce Jan Stejskal.

Domácí se ale ani za stavu 1:4 nevzdali a v závěrečné dvacetiminutovce soupeře přestříleli. Na vyrovnání to však nestačilo, Bílí Tygři stále jen dotahovali. V 53. opět skóroval Chlouba a bylo to 2:4. Slávisté reklamovali, že puk se odrazil od horní tyče, ale rozhodčí gól uznal.

Po gólu Jánošíka v 57. minutě (3:4) bylo vyrovnání na vlásku. Liberečtí trenéři se odhodlali ke hře bez brankáře a Bílí Tygři měli v 58. min. v poli dokonce převahu 6 na 4 při vyloučení Petráně za zdržování hry. Jenže gól dala Slavia... Doležal se trefil a bylo to 3:5.

V čase 58:36 dostal slávistický brankář svůj druhý dvouminutový trest, tentokrát za podražení. Liberec hrál power play 6 na 3 a 45 vteřin před koncem třetí třetiny snížil Jakub Klíma, který se bezchybně zorientoval před brankou soupeře, na 4:5. Po vhazování uprostřed hřiště se Liberečtí ještě jednou dostali do útočného pásma, Petrásek ještě jednou vyjel z branky, ale slávisté už Bílým Tygrům další gólovou radost nedopřáli - zápas dokončili přidržováním puku u mantinelu.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner