Reportáž

Srovnali z 3:6 na 6:6, přesto prohráli

L i b e r e c - Bláznivý zápas odehráli liberečtí dorostenci ve čtvrtek večer ve Svijanské aréně. V 12. kole extraligy podlehli Plzni 6:7, ačkoli vedli 1:0 a poté měli pětiminutovou přesilovku. Pak zkolabovali, ale zase stáhli z 1:4 na 3:4 a z 3:6 na 6:6. V oslabení 3 proti 5 však inkasovali rozhodující gól. Plzeň tak vyhrála čtvrtý zápas v řadě.

Utkání začalo pro liberecké dorostence nadějně. Ve 4. minutě se po velmi hezké kombinaci tří hráčů a finální přihrávce od zadního mantinelu přesně trefil Lukáš Mizerík - 1:0.

V sedmé minutě poskytl plzeňský útočník Tomáš Holeček Bílým Tygrům obrovskou šanci. Za brutální vražení na hrazení dostal trest na pět minut plus do konce utkání (bylo to vůbec první vyloučení v celém zápase...). Pětiminutovou přesilovku však domácí promrhali a pravděpodobně v této fázi zápasu přišli o bodový zisk.

Trest za vyloučení skončil v čase 11:52, Plzeňští byli opět v pěti. Z trestné lavice naskočil Jakub Lev, který Holečkovo provinění odseděl a byl to jediný Lvův zásah do hry v celém utkání. Jeho spoluhráči úspěšné ubránění dlouhé hry v oslabení oslavili famózně. První plzeňská pětka v průběhu 23 vteřin otočila výsledek na 1:2!

Nejprve Kovář vytáhl Pyrochtu z branky a dílo dokončil Ondřej Hošťálek, a po chvíli se přesně trefil Jan Kovář. Hosté pokračovali v gólové euforii. Svou první přesilovku při vyloučení Drnce proměnili za 48 vteřin v třetí gól, když odražený puk doklepl zblízka Martin Vild. O dvě minuty později, pro změnu v první vteřině oslabení (hrálo se 4 na 4 a vyloučený liberecký hráč právě naskočil na led) upravil Kovář na 1:4 a Jakub Pyrochta s gestem zmaru odjel z liberecké branky. Nahradil ho Martin Petrásek.

Liberecký Ondřej Pekárik ale stačil ještě 21 vteřin před koncem první třetiny snížit a do kabin se šlo za stavu 2:4.

Bílí Tygři se pak dotáhli na rozdíl jediného gólu. Už v první minutě druhého dějství skóroval Jakub Klíma - 3:4. Plzeň však brzy poté zabrala v přesilovkách. Vyloučení Lemfelda potrestal v 24. minutě za 14 vteřin Vít Jonák a za hákování Klímy pykali Liberečtí v 26. minutě po gólu obránce Dana Růžičky - 3:6.

Gólová přestřelka ovšem stále nekončila. Branky Filipa Jánošíka (35. min.) a Jakuba Klímy (38.) opět vrátily Bílé Tygry do zápasu - 5:6.

V 49. minutě se liberecká střídačka poprávu radovala. Lukáš Mizerík překonal Marka Mazance a znamenalo to, že domácí dokázali z 3:6 vyrovnat na 6:6! Jenže pak je srazila vyloučení. V 50. minutě šel na trestnou lavici nejprve Přibyl za napadení a v téže minutě jej následoval kapitán týmu Kedršt za zdržování hry.

Přesilovku 5 na 3 využili Plzeňští za 23 vteřin, Jan Kovář v ní dovršil svůj hattrick - 6:7.

Konec strhujícího zápasu byl ještě dramatický. V čase 58:09 začala liberecká hra bez brankáře 6 na 4 (vyloučen byl plzeňský bek Ketner). Brankář Plzně Mazanec se vyznamenal při dvou nebezpečných pokusech Lemfelda - první zachránil betony, druhý chytil do lapačky. V samotném závěru se hostům podařilo dostat puk do libereckého obranného pásma, kde se pět vteřin před koncem vhazovalo, Petrásek se musel vrátit do branky a o výsledku bylo rozhodnuto.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner