Reportáž

Mladí Tygři selhali v poslední třetině

L i b e r e c - Promarněné přesilové hry v třetí třetině pondělní dohrávky 16. kola dorostenecké extraligy rozhodly o prohře mladých Bílých Tygrů s Pardubicemi 1:4. Liberečtí tak nenavázali na své předchozí dvě výhry v soutěži, naopak Východočeši si ve Svijanské aréně spravili chuť po předchozích dvou prohrách, které utrpěli v prodloužení.

V rozháraném úvodu zápasu bylo v prvních 11 minutách vyloučeno 8 hráčů. V čase od 5:03 do 6:36 hrály Pardubice neúspěšně přesilovku 5 na 3. Naopak v liberecké přesilovce při vyloučení Pilaře za hrubost se v 17. minutě individuálně prosadil Roman Chlouba a poslal Bílé Tygry do vedení 1:0.

Celkový poměr vyloučených za první třetinu činil 6:5... V druhé části se ale chlapci uklidnili a na trestné lavici seděli pouze dva pardubičtí hráči. Liberec však v přesilovkách neuspěl a ačkoli měl v 2. třetině výrazně vyšší počet střel na branku, šlo se před druhou přestávkou do kabin za stavu 1:1. V 22. minutě se totiž po přihrávce Kousala přesně trefil do klece Jakuba Pyrochty Lukáš Pilař.

V třetí třetině zahájila v 45. minutě své parádní představení pardubická pětka Fink - Blažek - Havlík - Tomášek - Ježek. Nejprve se postarala o pardubické vedení, poté o dvě minuty později zvýšila na 3:1 pro hosty a v 57. minutě, kdy se Pardubičtí vymanili ze série oslabení, dovršila konečné skóre: Liberec - Pardubice 1:4. Adam Havlík se blýskl třemi body do kanadského bodování.

Liberec třetí třetinu, vulgárně řečeno, "podělal". Měl totiž několik výhod hry v početní převaze. Nejprve se při hře 4 na 3 neprosadili v dobrých pozicích Chlouba a Klíma (50. min.), a poté Bílí Tygři promarnili dvě přesilovky 5 na 3. Jedna trvala jen 25 vteřin, druhá celé dvě minuty. Pardubický gólman Filip Landsman zazářil zejména při vyložených šancích Bortňáka a při bombě Mizeríka.

Domácí se ani za stavu 1:3 nevzdávali, ale branka Jiřího Tomáška na 1:4 po šikovné kombinaci celého útoku před libereckou brankou potvrdila rozhodnutí o vítězi. Na výsledku už nic nezměnila ani poslední šance, kterou měl v 60. min. liberecký Klíma.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner