Reportáž

Dorostenci karlovarský komplex nemají

V Karlových Varech se utkali dva sousedi v tabulce, osmá Energie a sedmý Liberec. A předpoklady se potvrdily, k vidění byl vyrovnaný a napínavý boj, který pro Liberec rozhodl dvěma góly Dalibor Bortňák.

První šance zápasu se naskytla ve druhé minutě a už zaváněla gólem. Domácí David Kelner však po nahrávce přes celou šíři kluziště nastřelil z mezikruží pouze pravou tyč. V šesté minutě se zahrozili také hosté. Při přesilovce vypálil nebezpečně od modré Roman Chlouba, pohotově se snažil odražený kotouč vrátit do sítě Kulda, jenže karlovarský brankář se pohotově stačil vrátit. Tato přesilovka se hostím vůbec vydařila, domácí si za celé dvě minuty takřka ani nesáhli na kotouč.

V deváté minutě vyrobil fatální chybu liberecký brankář Pyrochta, když se z nepochopitelných důvodů vydal za vlastní branku, kde ještě k tomu upadl. Toho téměř okamžitě využil jeden z karlovarských útočníků - téměř z nulového úhlu zamířil na odkrytou klec, do které se nakonec trefil. Jenže najednou kde se vzal tu se vzal, svým až gymnastickým skokem zabránil jasné brance liberecký Jánošík.

První třetina se již chýlila ke konci, když vypálil od modré domácí Tomeček a pro Tomáše Mistolera nebyl problém odražený kotouč vrátit zpět do poloodkryté klece. Po první, divácky velmi zajímavé třetině, svítil na tabuli stav 1:0.

Úvod druhé třetiny byl velmi zajímavý a hektický. V čase 20:20 rozehrávali domácí slibnou přesilovku pět na tři, ale nic z toho nebylo. Celkem kuriózní situace přišla o pět minut později, kdy byli vyloučeni dva karlovarští hráči. Liberec si tak zahrál dvouminutovou přesilovku 5:3, ve které Karlovým Varům pořádně zatopil. Nejprve Roman Chlouba nastřelil z blízka tyč, jenže kotouč se se štěstím odrazil přímo k rozjetému varskému Tomáši Mistolerovi. Ten se tak v oslabení ocitl v samostatném úniku, jenomže než stačil vymyslet nějakou kličku, byl zahákován Tomášem Drncem a poslán k zemi. Sudí nařídil trestné střílení a dvouminutový trest pro Drnce. Ke středovému kruhu si kotouč připravil Martin Chocholáč, avšak svým blafákem do beckhandu trestné střílení neproměnil.

Nedáš dostaneš platilo i tentokrát - nastřeleného a následně odraženého kotouče se zmocnil liberecký Lukáš Vařecha, který měl dost času pohodlně prostrčit kotouč vedle ležícího brankáře do klece. Pět minut před koncem třetiny mohli hosté zvýšit. Patrik Diviš pálil od modré, jeden z domácích obránců puk tečoval a ten jen o centimetry minul horní tyčku Hruškovy svatyně.

Poslední část byla ve znamení tvrdé hry a častých trestů, i proto tak Karlovy Vary hrály téměř nepřetržitě šest minut přesilovou hru. Největší šanci měli domácí ve 46. minutě, ale Mistoler trestuhodně netrefil po závaru před hostující klecí z blízka poloodkrytou branku. Ve 48. minutě tak udeřili hosté, poté co Dalibor Bortňák prostřelil Hrušku z mezikruží k pravé tyči. O minutu a půl hosté dobře zabojovali v oslabení, Dalibor Bortňák jel sám na brankáře a ač tísněn dvěma domácími beky, dokázal trefit beckhandem přesně víko Hruškovy klece.

Karlovy Vary se však nesesypaly a i nadále se snažily s nepříznivým stavem něco udělat. A vyplatilo se - půl minuty před koncem při powerplayi domácích se Velerij Chaljavin zblízka prosadil k pravé tyči Pyrochtovy branky. To však bylo vše a Karlovy Vary tak doma podlehly Liberci 2:3.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner