Reportáž

Liberečtí dorostenci předvedli kanonádu jako u Verdunu

L i b e r e c - Málokterý z přítomných diváků by po dvou třetinách 22. kola extraligy dorostu mezi domácími Bílými Tygry a HC PZ Kladno čekal, že si Středočeši odvezou z Tipsport areny takový debakl. Tygři se ve třetí třetině do svého soka pořádně zakousli a výsledkem toho bylo pět vstřelených branek v síti kladenského Pucholta. Hattrickem se blýsknul Daniel Skalický, který kanonádu ve 47. minutě odstartoval.

1. třetina

Utkání bylo z obou stran od začátku útočně laděné a divákům se muselo líbit. Po zahřívacích střelách Vozáka respektive Hofmeistera, vyrobili Středočeši v 5. minutě první vážnější hrubici. Jejich špatnou rozehrávku zachytil na modré Roman Chlouba a nebezpečí musel zažehnat gólman Pucholt. V 8. minutě zachránila hosty po střele Vozáka, kterého vyzval ke skórování Lemfeld branková konstrukce. Aktivita domácích slavila úspěch až ve 12. minutě. Nejprve Chlouba trefil tyč, akce pokračovala, stejný hráč předložil na stříbrném podnose před branku puk volnému Tomáši Drnecovi, který střelou do polodkryté branky otevřel střelecký účet zápasu.

Liberečtí mohli přidat druhý zásah o pár vteřin později. Velkou příležitost dvojice Lemfeld - Vařecha zlikvidoval Pucholt. Prakticky z protiútoku se blýsknul výborným obranným zákrokem Jakub Jurčák, který odzbrojil pronikajícího Hofmeistera. Další velkou šanci spálil v 17. minutě Lemfeld. Rčení nedáš dostaneš, se tak potvrdilo i v Liberci. V 18. minutě se proháčkoval od modré až před branku Martin Čurda a střelou "pod víko" nedal Pyrochtovi šanci. Domácí mohli bleskurychle odpovědět. Kedršt poslal přesnou přihrávkou Martina Vaška do sólového úniku, s jeho blafákem si ale kladenský brankář poradil a tak přišel další trest. Martin Čurda našel Richarda Osladila, který backhandovým blafákem poslal hosty do vedení.

2. třetina

Na začátku druhého dějství se prokličkoval před branku agilní Čurda, na Pyrochtu ovšem nevyzrál. Srovnat se vzápětí pokoušel kapitán Kedršt a kladenskou síť nerozvlnil ani Kulda. Na Pucholtovi si vylámal zuby i Daniel Skalický, jeho velké chvíle však teprve měly přijít. Bílí Tygři se dočkali vyrovnání ve 26. minutě, když Dalibor Bortňák zúročil početní výhodu. Minutu na to mohli jít hosté opět do vedení, když Čurda našel zpoza branky nikým neatakovaného Osladila. Jeho střelu z voleje zneškodnil Pyrochta. Chvíli poté odešel "za katr" kladenský Osladil za podražení a Liberečtí dokázali přesilovku zužitkovat po půl minutě hry. V ní měl Jaroslav Kedršt tři střelecké pokusy. Jeho první projektil skončil na tyči, ten druhý jen těsně minul levou tyč a tak v síti skončil až pokus číslo tři, který málem protrhnul síť.

Pojistku mohl přidat Roman Chlouba, hosty v tento moment podržel Pucholt. V polovině zápasu nevyřešila přečíslení dva na jednoho podle svých představ dvojice Vařecha - Lemfeld a tak zahřmělo opět na druhé straně. Obránce Jupa našel Martina Čurdu, který nezaváhal a svým druhým gólem v utkání srovnal stav na ukazateli skóre. Poté přišel seriál zahozených šancí na obou stranách, oba týmy toužily přelít misky vah na svou stranu, nikomu se to však nepodařilo. Ve 35. minutě mohl kladenský Čurda zaznamenat hattrick, tentokrát se nepotkal se střeleckým štěstím a ani nadvakrát nedokázal pokořit domácího strážce svatyně.

3. třetina

Třetí třetina začala velkým náporem domácích hokejistů. První a druhá útočná formace Tygrů roztočila v útočném pásmu kolotoč, ke smůle Severočechů bez gólového vyjádření. Branková mašina domácích se rozjela ve 47. minutě. Střelu Diviše tečoval Daniel Skalický a odstartoval kanonádu domácích. Hosté se ještě jednou mohli vrátit do hry, když sérii dobrých příležitostí zakončil ranou mimo Lukáš Drda.

Poté už led patřil pouze domácím borcům. V 51. minutě ještě únik dva na jednoho nezakončil přesně Skalický. O pár chvil později už liberečtí hokejisté zvedali ruce nad hlavu. Na pokus Romana Chlouby neměl Pucholt nárok. V 54. minutě přišlo definitivní uklidnění pro Tygry. Kontaktní branku mohl nejprve vsítit obránce Strachota, jeho dělovku zastavilo břevno. Z protiútoku se prosadil po samostatné akci Daniel Skalický, který přebruslil obránce, nasadil k blafáku a zvýšil na 6:3. O třech bodech bylo rozhodnuto, Liberečtí na ledě dominovali. Svůj hattrick dokonal Daniel Skalický, který natřikrát dopravil puk za Pucholtova záda. Střelecký koncert Severočechů završil po přihrávce Lemfelda Michal Bulíř.



Naši partneři

Generální partner
Generální partner