Reportáž

Vedli 5:0, ale bylo z toho drama!

L i b e r e c - Ani vedení 5:0 v 17. minutě utkání dorostenecké extraligy s Rabatem Kladno nestačilo mladým Bílým Tygrům ke klidu. Hostům se podařilo ve 3. třetině snížit postupně na 5:4, 6:5 a 7:6, a o výhře 8:6 rozhodoval až gól do prázdné branky při power-play... Hattricky se blýskli domácí útočníci Filip Jánošík a Jakub Klíma.

Start do zápasu vyšel libereckým dorostencům jako z říše snů. Na začátku 5. minuty dostal přesnou přihrávku do jízdy od Vařechy Jakub Klíma a z pravé strany překonal brankáře Štěpánka - 1:0. Nešťastník Štěpánek si ani nesáhl na puk a na konci téže minuty inkasoval podruhé. Přesilovku po vyloučení Doskočila za hákování využil po 42 vteřinách Filip Jánošík, jehož doklepnutí zblízka kladenští obránci jen uctivě přihlíželi - 2:0.

Štěpánek se pakoval z kladenské branky a nahradil ho Lejsek. Hosté zvýšili aktivitu a domácí gólman Pyrochta se měl co ohánět. Nejvíce se vyznamenal v 11. minutě při hře 4 na 4, kdy zázračně zlikvidoval Mášovu střelu zblízka.

Ani Lejsek neudržel dlouho čisté konto. Dvě vteřiny poté, co se vrátil z trestné lavice liberecký obránce Kulda, totiž domácí v krátké přesilovce skórovali potřetí. Kladenští opět fatálně chybovali, nechali Filipa Jánošíka zcela nepokrytého u vzdálenější tyče, zatímco Lejsek v té chvíli ležel po předchozí liberecké šanci u druhé tyčky. Jánošík se bez problémů trefil do odkryté poloviny branky - 3:0.

Po jednoduché kombinaci Lemfelda a Klímy vedli mladí Tygři v 14. minutě 4:0, a když v 17. min. přidal Dalibor Bortňák pátý gól, zdálo se, že je po zápase.

Kladno ale není z těch týmů, které by se vzdávaly. Vteřinu před sirénou potrestal Ladislav Máša Lemfeldovo vyloučení a po 1. třetině to bylo 5:1. V té druhé se toho příliš nedělo - Kladno se ubránilo jednou a Liberec dvakrát v oslabení.

V třetí části ale přišlo nečekané zdramatizování zápasu. Nejprve v úvodní minutě závěrečné třetiny přidal Máša svůj druhý gól a potom v rozpětí 71 vteřin (47. a 49. min.) hosté skórovali dvakrát. Trefy kapitána Antonína Melky a Jana Kupce znamenaly snížení na 5:4!

Tygři se probudili a Lukáš Mizerík v 52. opět zařídil odskok na rozdíl dvou gólů (6:4). Jenže v přesilovce při vyloučení Diviše za krosček Kladno v 55. min. opět dalo kontaktní branku. Postaral se o ni obránce Jan Látal - 6:5. Ani dovršení hattricku Filipa Jánošíka v 57 . minutě (7:5) neznamenalo konec dramatu. Melka totiž v 58. zase snížil na 7:6...

Rozuzlení přišlo při kladenské hře bez brankáře, k níž se hosté odhodlali v čase 58:28. Půl minuty poté dostal Klíma přihrávku na útočnou modrou čáru, zbavil se dotírajícího protihráče a přesnou trefou do prázdné klece zpečetil libereckou výhru 8:6. Ale na to, jak vypadalo skóre v první třetině, to byly opravdu pořádné nervy...

Naši partneři

Generální partner
Generální partner