Reportáž

Dorostenci vydřeli v předehrávce bod

V předehrávce 31. kola s Ústím vydřeli dorostenci Bílých Tygrů bod za remízu 4:4 po základní hrací době. Nakonec se z vítězství po nájezdech radovali domácí, kteří po brankách Pekárka a Brože zvítězili na nájezdy 2:1. Tři body za dvě branky a asistenci si připsal liberecký útočník Filip Jánošík.

Už po 40 vteřinách hry se pěkně kolem obou obránců Liberce uvolnil Janíček, ale na zakončení mu nezbylo mnoho času a netrefil branku. Podle ohraného pravidla nedáš - dostaneš prakticky hned z následného protiútoku vytáhl Jánošík Petráska z branky a střelou podél lapačky otevřel skóre. V 8. minutě vyzval Kozák od pravého mantinelu najetého Richtera, po jehož pokusu Pyrochta jen bezmocně máchnul vyrážečkou - 1:1. V 14. minutě neudrželi liberečtí obránci kotouč v útočném pásmu a Pekárek zatáhl kotouč po levé straně až před hostující branku. Liberecký brankář proti němu vyjel, ústecký hráč se mu vyhnul, ale v zakončení do prázdné branky mu zabránili Pyrochtovi spoluhráči. Po následném závaru se však domácí přeci jen radovali, když po Místeckého pokusu skončil kotouč v brance - 2:1. Klid na hokejky Lvů mohl přinést v 17. minutě Kozák, který číhal u levé tyče, ale netrefil dobře prudkou přihrávku Šaršoka. Poslední slovo v první třetině měli hosté, ale proti nebezpečným akcím Bortňáka a po něm Jánošíka se strážce Lví svatyně vytáhl.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu liberecké střelby z dálky a častých ofsajdech domácího mužstva. Ve 27. minutě hasil na poslední chvíli libereckou šanci Brož a musel si jít odpočinout na trestnou lavici. Brzy po návratu na led ale získal kotouč, vysunul Místeckého a kapitán domácích v nabídnuté šanci nezaváhal - 3:1. O necelých 5 minut později vyhrál v útočném pásmu Pekárek vhazování, přistrčil Janíčkovi, ten mu kotouč vrátil a centr ústeckého prvního útoku našel u pravé tyčky volného Místeckého, který bekhendem zkompletoval čistý hattrick - 4:1. O 2 minuty později šli domácí po zbytečných faulech na minutu do tří. Hosté dvojnásobnou přesilovku nerozehráli vůbec dobře, protože jim při ní ujel Pekárek, ale byl tísněn a netrefil dobře kotouč. K odraženému puku se dostal Místecký, ale ani on svou šanci neproměnil. Brzy na to domácí prováhali možnost vyhodit puk z obranného pásma, když se postupně za brankou do puku netrefili hned dva hráči. Volný touš ukořistil Jánošík, přes Kedršta ho poslal Bortňákovi, který se střelou do prázdné branky neměl žádný problém - 4:2.

Již po půlminutě hry měli domácí hokejisté obrovskou šanci svému soupeři odskočit. Pekárek křižnou přihrávkou našel napravo Janíčka, ten prodloužil k pravé tyči, kam najížděl Místecký, ale kapitán domácích hokejistů bekhendem netrefil kotouč dobře. Tak jako v první třetině i v té třetí dokázali hosté odpovědět díky otřepanému pravidlu bleskově. Z brejku, stejným způsobem zakončení, se prosadil Jánošík - 4:3. Domácí viditelně znervózněli a hokej se postupně proměnil na boj o každý puk, o každý kousek ledu. Ve 49. minutě, po vhazování v útočném pásmu domácích, tečoval střelu mezi Pyrochtovy betony Chládek, ale k překvapení domácích hráčů rozhodčí neukázal do branky, ale na Žáka, kterého vyloučil za nedovolené bránění. Hosté se ale téměř celou přesilovku k ničemu nedostali. Až v jejím závěru, po velké chybě domácích, kdy dlouhou dobu žádný ze Lvů nedokázal zamést před brankářem kotouč, využil nabídnuté šance Příkazský, který pohodlnou střelou do prázdné branky vyrovnal. Ústečtí trenéři si okamžitě vyžádali oddechový čas, a poté zredukovali hru na 4 obránce. Domácí měli snahu strhnout vedení na svou stranu, ale Tygři už se k ničemu příliš nehrnuli a bod si ohlídali.

Na začátku prodloužení dohrával Slovan v oslabení, ale hosté toho nevyužili. Domácí hokejisté tlačili, ale jedinou šanci měl po závaru Pekárek, který střílel vedle. Zdálo se, že hosté vyloženě čekají na nájezdy. Při nich se však za hosty trefil pouze Klíma, kdežto za domácí skórovali Pekárek a Brož a zajistili domácím vítězství.

Ohlasy trenérů

Lubomír Bouchner (Bílí Tygři Liberec): "Zvedli jsme se až ve třetí třetině, kdy jsme hru stáhli na dvě obrany a tři útoky. Zaplať Pánbůh, že nám to tam spadlo hned v její první minutě a dostali jsme se na kontakt. Ústí znervóznělo a nakonec přišlo naše kýžené vyrovnání. Z naší strany to byl dnes velmi upracovaný výkon. Máme velice šikovné kluky dopředu, ale dnes tam nebyla kloudná nahrávka, myšlenka, nebylo se moc na co dívat. Jsme velice rádi alespoň za ten bod.

Petr Nekvinda (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Zdá se, že vedení 4:1 nám nesvědčí. Byl tam prakticky stejný obrat jako v utkání s Plzní. Nakonec se podařilo urvat alespoň dva body. Když jsme hráli oslabení ve třech proti pěti, tak jsme tam měli dvě šance do prázdné, tam jsme měli dát gól a Liberec by se asi položil. Dnes totiž nebyl tak silný jako jindy, hodně jim chyběl Chlouba.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner