Reportáž

Dorostenci zvítězili a mohou se těšit na play-off

Od začátku zápasu proti PZ Kladno nebylo pochyb, že domácí udělají pro vítězství vše. V sázce totiž nebylo nic menšího, než-li postup do play-off. Díky vysokému vítězství 8:3 se dílo podařilo a dorostenci se mohou těšit vyřazovací boje, respektive jejich předkolo. V něm jim bude soupeřem Havířov. První zápas série se uskuteční ve středu 28. února od 15,00 ve Svijanské Aréně. Přijďte podpořit tygří naděje ve vyřazovacích bojích! Vstupné zdarma.

První třetina

Liberečtí zahájili zápas tvrdým útokem na kladenskou obranu a hned v úvodu pomocí dvou rychlých střel prověřili ostražitost brankáře Vokatého. Hosté se však nenechali zahanbit a předvedli, že atak také rozhodně nepatří mezi jejich slabé stránky. První gólovou šanci měl Mulač po skvělé Chloubově přihrávce, ovšem bez úspěchu. V zápětí ho příkladně následoval Bortňák, jeho rána však skončila v lapačce kladenského gólmana.
V 8. minutě Průcha hezky zpracoval přihraný puk a hbitě ho poslal za Sklíbova záda. Domácí se odměnili třemi rychlými střelami od modré. Následně se jim naskytla výjimečná šance, kdy se puk dostal těsně před brankovou čáru a mimo zorné pole brankáře Vokatého. Nenašel se ale poblíž žádný útočník, který by puk do kladenského hnízda usadil. V 15. minutě už se ale podařilo Chloubovi najít skulinku v kladenské obraně a vyrovnat skóre. V poslední minutě po přesné přihrávce Jánošíka vstřelil druhou branku Bortňák.

Druhá třetina

Ve 25. minutě využil Chlouba domácí přesilovky a po samostatné akci zvýšil na tříbrankové skóre. Hosté se na to konto obuli do hry s ještě větší razancí než doposud. Drda vyslal střelu na libereckou branku, Sklíba však pohotově zmařil jeho úmysl nastaveným betonem. Drda se ale nevzdal a svůj pokus v 33. minutě opakoval a po bezchybné přihrávce Matějky svůj původní záměr dokonal.
Jeho bojovností se nechali inspirovat Matěja s Černým, ale Sklíba jejich úmysly zmařil nejprve vyražením a následně zachycením mezi betony. Závěrečné minuty se nesly v duchu tvrdého ostřelování kladenské branky, které nevyšlo nazmar, když v 39. minutě zasadil Pulec s Jánošíkovou pomocí další gól do branky hostujících.

Třetí třetina

Hosté začali třetí třetinu v oslabení, čehož domácí náležitě využili a v 41. minutě se Jánošík zapsal jako střelec páté branky tohoto zápasu. Vrkota ohrožoval střelou z bezprostřední blízkosti, Sklíba však skvěle zapracoval, čímž mu zajisté moc radosti neudělal. Domácí bez úhony přečkali i situaci pět na tři. V 46. minutě Bortňák proklouznul mezi kladenskou obranou, přihrál volnému Skalickému a ten nemohl jinak než úspěšně proměnit.
Přesilovku, která se kladenským naskytla v 50. minutě, využil po Karfusově přesné přihrávce Průcha. Tři minuty na to Chlouba nahrál Dámovi a ten s jistotou skóroval. Stejně jako v předešlých třetinách byla i v té třetí zpečetěna poslední minuta gólem domácích, nyní se o ni postaral Vašek za opětovného přispění spoluhráče Chlouby.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner