Reportáž

Nedvídek vychytal nulu

Ve třetím zápase švýcarského turné si hokejisté Bílých Tygrů připsali první vítězství, když porazili HC Ambri Piotta jasně 4:0. Celý zápas odchytal brankář Michal Nedvídek, který si výbornými výkony říká o šanci v "A" týmu. Dvě branky vstřelil obrovitý Andrej Podkonický.

Bílí Tygři měli po celý zápas jasnou převahu. Domácí tým se musel vypořádat s absencí zraněných pílířů obrany Hedina a Du Boise. Stejně tak chyběl finský centr druhé formace Somervuori. Elitní kanadský útok Ambri v čele s vyhlášeným střelcem Domenichellim se proti Nedvídkovi v brance Liberce vůbec neprosadil. Obrana hostí mladému gólmanovi jeho pozici značně ulehčila precizní defenzivní činností. Přesto je čisté konto cenným osobním skalpem.

Utkání opět ovlivnila řada trestů na obou stranách. Na domácím celku se projevila nesehranost přesilových her. Tygři naopak ukázali svému soupeři, jak na to, už v 11. minutě. V době, kdy seděli na lavici útočníci Baldi a Careda, napřáhl na modré Václav Kočí a dostal hosty do vedení. Uběhlo pouhých 23 sekund a pokračující přesilovou hru pět na čtyři využil Stanislav Procházka.

Během druhé třetiny se domácí celek trápil ještě více a útoky Liberce se valily na brankáře Bäumleho jako na běžícím pásu. Z řady šancí dokázali však využít jen tu Andreje Podkonického z 26.minuty. Na druhé straně musel Nedvídek čelit nebezpečným střelám Demutha a Ceredy. V závěrečném dějství se prosadil opět Andrej Podkonický, když si v přesilové hře při vyloučení Wörndliho narazil puk s Víškem a chladnokrevně zavěsil na konečných 0:4.

Ohlasy trenérů

Hrálo se opět pěkně od podlahy, v první třetině bylo snad osm vyloučených. Rozhodčí asi příliš nemá rád Čechy a na ledě to podle toho vypadalo. Výborný výkon podal brankář Nedvídek, který si připsal první shotout mezi dospělými. Celkově nás domácí prověřili, bylo to hodně rušné utkání, divákům se určitě líbilo. Kromě výsledku nás těší to, že nikdo není zraněný. Všichni už se těšíme domů, už je to dlouhé.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner