Reportáž

Dorostenci zahájili sérii nešťastně

L i b e r e c - Liberečtí dorostenci měli skvěle rozehrané úvodní utkání předkola play-off proti favorizovaným Pantherům z Havířova. Do vedení je dostal po skvělé kličce Dalibor Bortňák. V nešťastném závěru nejen že mladí Tygři přišli o dvoubrankové vedení, ale v prodloužení navíc rozhodl o výhře kapitán hostů Haas a Havířov přiváží na svůj led jedno vítězství. Zápas jsme sledovali on-line.

Utkání probíhalo od začátku v rychlém tempu. V první velké šanci zápasu se objevil liberecký kapitán Kedršt již ve čtyřiačtyřicáté vteřině, Raszka ale domácího útočníka vychytal. Další příležitosti si domácí vypracovali o minutu později v přesilovce, při vyloučení hostujícího Chovance. Havířovští se k ohrožení domácího brankáře dostali až v páté minutě. Pyrochta musel čelit pokusům Zienteka, Bluchy a Haase. Nejnebezpečněji vypadala akce Protasenji s Chovancem, ale ani ta branku nepřinesla. Asi největší šanci měl v první třetině domácí Kedršt, který byl ve třinácté minutě chvíli osamocen před hostujícím brankářem, jeho bekhend však Raszka dobrým zákrokem zneškodnil. Tygři měli v závěru první třetiny převahu, gól však vstřelit nedokázali.

I úvod druhé třetiny patřil domácím. Pozornost hostujícího brankáře vyzkoušeli Skalický a po něm Vašek. Na druhé straně se ve čtyřiadvacáté minutě pěknou střelou prezentoval Zientek. Jeho pokusu chybělo jen pár centimetrů. Velkou příležitost měli hosté od sedmadvacáté minuty kdy hráli více jak dvě minuty v pěti proti třem. Liberečtí ale i přes velký tlak Pantherů odolali. Několik skvělých zákroků předvedl také gólman Pyrochta, který vychytal šance Matysze a Chovance. Další velkou šanci měli hosté v třiatřicáté minutě, když akci dvou na jednoho zakončil Haas střelou vedle Tygří klece. Domácí byli pod tlakem, ale paradoxně oni dokázali skórovat. V pětatřicáté minutě se do útočného pásma prodral Jánošík a přihrál volnému Daliboru Bortňákovi, který si položil Raszku a poslal domácí do vedení. Domácí pak měli ještě několik šancí, druhá třetina však už více branek nepřinesla.

Třetí třetina začala šancí domácích a sérií několika vyloučení, takže se chvíli hrálo dokonce ve třech na obou stranách. Ve třiačtyřicáté minutě se domácí radovali podruhé. Další akci dvou na jednoho zakončil po přihrávce Chlouby bekhendovou trefou Martin Vašek. Tygři pak měli několik dobrých příležitostí, Raszka ale další šance Chlouby, Bulíře a Skalického pochytal. Na druhé straně se už radovali hosté ze vstřeleného gólu, když po velkém závaru poskakoval puk po brankové čáře. Hlavní rozhodčí ale rozpažil. V padesáté minutě se blýskl domácí brankář, který riskantním vyjetím daleko z branky zneškodnil šanci havířovského útočníka Anatolije Protasenji. Tygři se pak dostali pod tlak Pantherů, kteří se neustále snažili vstřelit kontaktní gól. To se hostům povedlo v čase 56:09, když si mezi kruhy nabruslil Radim Haas, a trefil se přesně pod břevno nad Pyrochtovu lapačku. Havířovští vycítili šanci na vyrovnání a i nadále drželi domácí pod tlakem. Tygři pouze vyhazovali na zakázaná uvolnění a v čase 58:33 se hostům podařilo skóre srovnat. Richard Blucha si vybruslil zpoza branky a nenápadným nahozením překvapil libereckého gólmana – 2:2. Domácí se snažili ještě odpovědět, dvě dobré šance v závěru třetí třetiny už ale prodloužení neodvrátili.

Prodloužení trvalo pouze dvě minuty a půl. Po vhazování v obraném pásmu Liberce se ke kotouči dostal zcela volný Radim Haas a střelou nad Pyrochtovu lapačku rozhodl o vítězství hostů v prodloužení.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner