Reportáž

Junioři Tygrů korunovali úspěšný víkend vítězstvím v Brně

V 8. kole extraligy juniorů zajížděl Liberec do Brna. Domácí si chtěli po včerejším prohraném utkání spravit reputaci. Proti ovšem byl jak výborný gólman hostí Blažíček, tak útočné duo Vopálka - Kopic, které se podílelo na 4 brankách hostí. Liberec tak zvítězil 5:1.

Utkání 8. kola nepřineslo brněnským fanouškům příjemnou podívanou. Na domácím ledě Kometa přivítala Bílé Tygry z Liberce, kteří do sezony také nevstoupili nijak královsky. V úvodních minutách byla z brněnských hráčů cítit chuť po prvním vítězství. Domácí hráli agresivněji a přímočařeji než soupeř a také se mohli ujmout vedení. Kožár a následně Smolík měli obrovskou šanci, ale ani jeden z nich se z mezikruží netrefil za záda libereckého Blažíčka. Stav zůstal nezměněn a taktovku postupně přebírali hosté. Z občasných šancí se stal soustavný tlak Libereckých, který poprvé nesl ovoce při přesilové hře v čase 11:53. Exbrněnský Vopálka dostal od Diviše krásnou přihrávku před branku a bekhendovou střelou mezi nohy překonal poprvé Marka Čiliaka - 0:1. Kdo by čekal, že inkasovaná branka domácí nakopne, mýlil by se. Naopak křídla narostla hostům a ti se o necelé tři minuty později radovali znovu. Bílý Tygr Kopic se prohnal kolem Vozdeckého, který zaškobrtl. Kopicovi v cestě stál už jen Čiliak, liberecký střelec však domácímu brankáři nedal mnoho šancí zasáhnout. 0:2. Do konce třetiny se Brněnští převážně bránili a jen díky Čiliakovi nebyl stav ještě hrozivější.

Do druhé třetiny vlétla Kometa důrazněji a hned za to byla vyloučena. Na lavičku hanby putoval Staša. Potrestání na sebe nenechalo dlouho čekat. Výborně hrající Kopic střelou nad lapačku pokořil Čiliaka a další využitá přesilovka byla na světě - 0:3. Slepené goly, to byl jednoznačně největší problém domácích. V čas 23:54 se po Vopálkově střele z kruhů poroučel Čiliak z brány - stav 0:4. Na jeho místo se postavil Ondřej Hubačka.

Kometa se snažila nepříznivý průběh zápasu zvrátit. Sólovou akcí se představil Stehlík, po něm i Grmela, avšak ani jeden ze jmenovaných se golově nezapsal. Bohužel, jen co se domácí otřepali z inkasovaných branek, přišla další. V čase 36:59 ze samostatného úniku nadvakrát překonává Hubačku Liška. Asistuje mu Vařecha - 0:5. Za tohoto stavu se odcházelo dnes podruhé do šaten .

Třetí dějství přineslo pro domácí fanoušky aspoň trochu radosti. Brněnské naděje si vypracovaly řadu šancí a bojovaly i za tak nepříznivého stavu. Nastalo dlouhých 6 minut bez přerušení. Bitvu o střední pásmo ukončil domácí Marcel Štěpánek, který svým důrazem před brankou dokázal dopravit kotouč za Blažíčka, a Kometa se poprvé radovala 1:5. O několik chvil později se ocitl v šanci brněnský Stehlík, ale ten se do análů vedle Štěpánka nezapsal, a tak skóre zůstalo nezměněno 1:5. Tři body zaslouženě putují pod Ještěd.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner