Reportáž

Junioři zdolali hostující RI OKNA Zlín

Bílí Tygři zaslouženě zvítězili nad na druhém místě v tabulce bojujícím celkem ze Zlína. Dvě třetiny vypadalo utkání jednoznačně vítězně pro Liberec, kdy domácí Libor Bezděk zazářil hattrickem vedení tři nula pro svůj tým, ovšem ve třetí části hry hosté srovnali skóre a o výhře rozhodla až Kopicova branka v 57. minutě.

Velmi rychlý a vyrovnaný začátek zápasu nepřinesl mnoho šancí ani jedné straně. Pouze ve třetí minutě poprvé zahrozil za mužstvo hostujících Puna, ale jeho střelu Blažíček pohotově chytil. Na oplátku prověřil zlínského brankáře Sedláčka domácí Bezděk ve 4. minutě, ale prozatím bez úspěchu. Přestože byli domácí aktivnější, ani oni nevyužili žádnou z přesilovek, stejně tak jako zlínští hráči. Nejvážněji v první třetině pohrozili hosté v jedenácté minutě, kdy po chybě obrany pálili na zcela odkrytou branku, ale nulové skóre zachránila tyč domácí branky. Následovala série akcí na obou stranách, z nichž vítězně vyšel Liberec, když první branku domácích vstřelil Libor Bezděk v 17. minutě po asistenci Nika. Za stavu 1:0 se družstva rozcházela do šaten.

Druhá třetina začala gólově svižněji, již ve 3. minutě skóroval opět Libor Bezděk, tentokrát po nahrávce Kajínka. Svůj rozjetý hattrick zakončil o dvě minuty později, kdy využil přihrávky Kopice a zvýšil stav na 3:0. Hosté se snažili korigovat skóre, ovšem v této části hry se jim to nepovedlo ani přes jejich velký tlak. Každou střelu na branku domácích skvěle zpracovala obrana ve spolupráci s Blažíčkem.

Do třetí třetiny nastoupili liberečtí v oslabení, které sice bez problémů přestáli, ovšem zbytečné vyloučení je rozhodilo a dvě sekundy po skončení oslabení podlehli tlaku Zlína, když po nahrávce Juríka první branku Zlína dával Jan Matějka. Hosté povzbuzeni prvním úspěchem a touhou po vítězství přidali druhý gól pět minut na to, kdy v 48. minutě poslal v přesilovce puk za záda libereckého brankáře Zdeněk Okál po přesné nahrávce od Bořuta. V naději na srovnání jednogólóvého rozdílu pokračovali hosté ve svém tlaku, který završili třetím gólem v 53. minutě, kdy přihrával Vlach a střílel Jiří Goiš. Osm minut před koncem tak zápas začínal od začátku. Liberečtí hokejisté se však nevzdali a čtyři minuty poté rozhodl o vítězství utkání Miroslav Kopic, kterému asistoval Kajínek. Do konce utkání pak stav 4:3 Tygři udrželi.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (trenér Liberce): Do zápasu jsme vstupovali s tím, že celek Zlína je velmi houževnatý, bojuje na druhém místě tabulky, a tomu jsme také přizpůsobili hru. Pozorné bránění bylo základem. Dokázali jsme vstřelit branky, ovšem rozhodilo nás zbytečné vyloučení ve třetí třetině. Soupeř hrál po prvním gólu vabank a podařilo se mu srovnat. Jsem rád, že se nám podařilo kluky ještě namotivovat a že dokázali vstřelit vítěznou branku. Myslím, že to bylo zasloužené vítězství a kluci zaslouží pochvalu.

Zdeněk Čech (trenér Zlína): Řekl bych, že jsme herně byli lepší, nedokázali jsme však využít příležitostí a dát gól, což soupeř potrestal. Ve třetí třetině se nám hra dařila. Navíc se nám začalo dařit i v koncovce. Ovšem po téměř nepodařené střele dali Tygři vítězný gól. Jednoznačně to pro nás bylo smolné utkání a rozdíl byl v kvalitě brankářů.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner