Reportáž

Junioři si snadno poradili s Olomoucí

L i b e r e c - Tygři se s olomouckými juniory dlouho netrápili. Po polovině utkání byl stav už 4:0 pro domácí. Teprve potom hanáci zlepšili svou hru a dokázali alespoň kosmeticky upravit skóre. Za Liberecké se nejvýraznější osobností stal Jan Vopálka, který se předvedl aktivní hrou a hlavně dvěma přesnými zásahy.

Domácí Bílí Tygři vstoupili do zápasu velmi vlažně a už od první minuty mohli prohrávat. Do úniku se totiž dostal Aleš Frieb a nebýt skvělého zákroku Blažíčka, vypadalo by to s Tygry špatně. Ale takto se Liberec vymanil z náporu, který v prvních dvou minutách Olomouc vyvíjela, a sám mohl zaútočit. To se skvěle povedlo Jakubu Klímovi, který po nahrávce Kedršta vymetl růžek Turkovy branky. Díky gólu domácím narostla křídla a hned za necelé dvě minuty se šťastným gólem zpoza brány prosadil Jan Vopálka. Ten nejdříve ujel olomoucké obraně, ale klička se mu nepovedla a skončil za bránou. Odtud nahodil puk na brankáře Turka a ten si ho srazil za svá záda. Liberec pokračoval ve svém náporu, aktivní byl především Vopálka, ale výraznější šanci si už v prvním dějiství nevytvořil.

Ve druhé třetině hru kontrolovali domácí Tygři a Olomouc před Blažíčka prakticky vůbec nepustili. Naopak sami se snažili zvýšit svůj náskok. Ale i přes několik gólových šancí se nemohli prosadit. Ovšem hosté v této fázi hry byli skoro neškodní, a tak góly přeci jenom přišly. V třiatřicáté minutě našel Jiří Peřina krásnou přihrávkou Norberta Tomiše a ten už jen zasunul puk do prázdné brány. Za dalších sedmadvacet sekund se Liberečtí mohli radovat z branky znovu. Lukáš Vařecha si najel na Kedrštovu přihrávku a nedal brankářovi šanci. To už golman hostů Michal Turek byl odvolán a na jeho místo nastoupil Jiří Slovák. Hosty možná nový impuls trochu povzbudil, a tak se ve hře čtyř proti čtyřem dokázal střelou pod Blažíčkovu ruku prosadit Daniel Vrdlovec.

Olomouc byla na začátku poslední části hry aktivnější, ale gól dokázal vstřelit znovu její soupeř. Po krásné přesilovkové souhře se podruhé v tomto zápase mezi střelce zapsal Jan Vopálka. Liberec začal kontrolovat hru a hlídal si svůj čtyřbrankový náskok, avšak v padesáté minutě liberecký Jan Niko ztratil ve vlastní třetině puk a Patrik Skácel dokázal využít jeho zaváhání. Olomoučtí se ještě pokoušeli s výsledkem něco udělat a nahrát jim k tomu mohla pětiminutová hra v početní výhodě. Rozhodčí totiž za zbytečný faul ve středním pásmu, jenž označil jako napadení, poslal do kabin domácího kapitána Kájínka. Jenže hosté nehráli přesilovku dlouho, hned po dvaceti vteřinách se nechali vyloučit. Zápas se tak už dohrál za stavu 5:2.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner