Reportáž

Junioři bez problémů přehráli Znojmo

L i b e r e c - Znojemští mladíci sice jako první měnili skóre utkání, ale Tygři dokázali čtyřmi zásahy zápas otočit. Dařilo se především formaci Jiřího Peřiny, kde si všichni hráči připsali dva kanadské body. Po neúspěchu v Třebíči se do brány místo obyvklé jedničky Blažíčka postavil Sklíba a několika dobrými zákroky pomohl k vítězství Bílých Tygrů.

Zápas začal náporem libereckých juniorů a brankář hostí Müller měl hodně práce. Ve třetí minutě už byl po střele nejproduktivnějšího Tygra Libora Bezděka dokonce překonán, ale puk, který propadl mezi jeho betony nedošel až za brankovou čáru. A tak, když se neprosadili domácí, přišel trest v podobě zásahu Ondřeje Lechnera. Po velké chybě obrany se znojemský útočník snadno dostal k puku a střelou pod břevno překonal bezmocného Sklíbu. A hned za necelé dvě minuty mohli Bílí Tygři prohrávat o dvě branky. Jenže domácí gólman skvělým skluzem zlikvidoval únik Ferenčíka. V jednadvacáté minutě mohlo z hole Mizeríka příjít vyrovnání, ale ten, i přes povzbuzování svého věrného fanklubu v hledišti, nedokázal trefit odkrytou bránu. Srovnání stavu přišlo až v třinácté minutě, kdy Norbert Tomiš doslova dotlačil puk do branky. Od tohoto stavu byla hra vyrovnaná a odehrávala se především ve středním pásmu.

Tygři vtrhli do druhé třetiny s větší vervou a hned po padesáti sekundách se málem radovali z gólu, jenže Kolmannova pěkná přihrávka do skrumáže před brankou nenašla libereckou hůl. Podobným způsobem se do šance dostal i Lukáš Vařecha, ale ten místo přihrávky volil zakončení a mezi betony Müllera poslal puk do brány. V páté minutě měli Orli velký přesilkový nápor, ale vyrovnávací branku nevytěžili. Liberec se začal spíše bránit a až do poloviny třetiny byl největším vzrušením puk, který těsně minul jednoho z pár přihlížejících diváků. Znojmo se dále snažilo o zvrácení stavu na svou stranu, ale ve třicáté i dvaatřicáté minutě zasáhl Sklíba skvěle proti střelám Alexi, respektive Jakuba Baráka. Na světelné tabuli tedy stále svítil stav příznivější pro domácí a to se až do konce druhé části hry nezměnilo.

Jak už bylo na začátku každé třetiny zvykem, vstup se lépe podařil libereckým mladíkům. V desáté vteřině pálil Vařecha těsně vedle, ale za sto dvacet sekund už se rozvlnila síť za znojemským brankářem. Jiří Peřina dorazil Tomišovu střelu a zvýraznil vedení Tygrů. A hned při dalším střídání se už prakticky rozhodl zápas. Radek Lemfeld ukázkově vyřešil situaci dva na jednoho a poslal gólmana hostí na střídačku. Do brány se postavil Ondřej Kacetl. Znojemští se tedy museli vypořádat s třígólovým mankem a na jejich hře to bylo viditelně znát. Zápas ztratil na náboji a Liberečtí snadno bránili bezzubé nájezdy Orlů. Až v jednapadesáté minutě se snížením pokusil o dramatizaci zápasu Marek Koblížek, když poslal puk pod ležícím Sklíbou do branky. Ale na zvrat už nezbývalo mnoho času a Liberec tak uhájil svůj náskok až do konce. Částečně tedy napravil svůj debakl v Třebíči a stále se drží na vrchních příčkách extraligy juniorů.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (trenér Liberce): "Odehráli jsme špatný zápas. Ocitli jsme se v herní krizi a nejde nám to. Alespoň, že jsme uhráli tři body, i když výkon mohl být jednoznačně lepší."

Roman Kaňkovský (trenér Znojma): "Soupeř byl lepší, a tak zaslouženě vyhrál. Dnes jsme na ně neměli."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner