Reportáž

Junioři nestačili na Kometu

Liberečtí junioři, povzbuzení páteční výhrou nad Znojmem, nastoupili v sobotu do zápasu s Kometou Brno v roli favorita. Hosté ale Tygry překvapili trpělivým a obětavým výkonem a po zásluze zvítězili. Za Liberec zaznamenal dva body za branku a asistenci nejproduktivnější hráč týmu Libor Bezděk.

Autorem první střely utkání byl ve druhé minutě domácí Zákoutský, Hubačka s ní však neměl problém. Ve čtvrté minutě přišlo také první vyloučení. Po faulu na domácího brankáře si šel odpočinout na dvě minuty Štěpánek. Tygři se ale do žádné vážnější příležitosti nedostali. Na konci sedmé minuty byl v obrovské šanci liberecký Kedršť, na několikrát však hostujícího gólmana nepřekonal. Kometa měla následně možnost dlouhé dvojnásobné přesilové hry, když byli postupně vyloučeni Diviš, Liška a Tomiš. Hosté se ale až na jednu střelu, která skončila na tyči Blažíčkovy branky, nedokázali prosadit.

V patnácté minutě Brňané vybojovali na polovině kluziště puk, kapitán Staša vypálil přes obránce a tečovaná rána skončila znovu na tyči liberecké svatyně. O dvě minuty později sehráli Tygři hezkou kombinační akci, Hubačka však svůj tým podržel. Liberec si ještě ke konci třetiny vytvořil tlak, branka však nepadla.

Na začátku druhé části už přihlížející diváci branku viděli. A do vedení se dostali hosté. V čase 22:53 se po závaru před brankou prosadil Jan Grmela. 0:1. V devětadvacáté minutě to mohlo být o dvě branky. Jarůšek byl sám před Blažíčkem, byl však moc blízko na to, aby ho překonal. Kometa si i nadále tvořila šance. Až začátkem druhé poloviny prostřední části se Liberec začal usazovat v útočném pásmu. A hned přišly i šance. V čase 34:51 se domácím podařilo vstřelit vyrovnávající branku. Nutno říci že trošku kuriózní. Lukáš Mizerík nahodil kotouč obloučkem na gólmana Komety. Puk se mu odrazil od masky a k jeho udivení dohopsal za brankovou čáru. 1:1.

Liberecké branka povzbudila a v čase 37:25 se dostali do vedení. Liška s Jiřím Peřinou si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný střelou k tyči překonal Hubačku. 2:1. Sedmnáct sekund před koncem třetiny bylo však znovu vyrovnáno. Hostující útočníci dokonale vyšachovali domácí obranu a Roman Staša neměl problém trefit odkrytou klec. 2:2.

Třetí část začala, stejně jako druhá, lépe pro Brno. V čase 41:30 se Jindřich Smolík dostal kousek od branky ke střele a ta po teči domácího obránce obloučkem zapadla pod vyrážečku Robina Blažíčka. 2:3. V čase 43:36 to bylo již 2:4. Do dvoubrankového vedení dostal svůj tým Jiří Zima a vyhnal Blažíčka z branky. Do té se postavil jeho náhradník Vojtěch Sklíba. Domácí byli s ubíhajícím časem stále více nervózní. Hosté navíc stále hýřili aktivitou.

V čase 49:00 se do samostatného nájezdu dostal Richard Jarůšek a zvýšil na 5:2 pro svůj tým. Hosté si závěr utkání sami komplikovali vyloučeními. Liberečtí se ale v přesilovkách nedokázali prosadit. Přesně dvě minuty před koncem zápasu fauloval brněnský brankář domácího útočníka a rozhodčí nařídil trestné střílení. To sice nejproduktivnější hráč Tygrů Libor Bezděk proměnil, Kometa si už ale vítězství v poměru 5:3 vzít nenechala.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (trenér Liberce): „Dnešní zápas se nám nevydařil. Patrně došlo k podcenění soupeře, protože v Brně jsme vyhráli a chlapci si možná mysleli, že to bude lehká záležitost. Soupeř ale bojoval. My jsme měli ze začátku utkání spoustu šancí, nedokázali jsme z toho však dát branku. To nás možná trochu poznamenalo a začali jsme se trápit. V závěru už ani nebyly síly a dostávali jsme poměrně laciné branky. Myslím si, že to rozhodlo o tom, že body se stěhují do Brna.“

Lubomír Oslizlo (trenér Komety): „Z utkání jsme měli trošku obavy, ale vyvíjelo se pro nás dobře. Začali jsme dobře, i když soupeř poté dvěma brankami vývoj otočil. Naštěstí se nám do konce druhé části podařilo vyrovnat a třetí třetina nám vyšla parádně. Všechny šance, co jsme měli, jsme využili. Odskočili jsme a soupeř již neměl čas na zkorigování výsledku. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner