Reportáž

Junioři - Demoliční četa z Vítkovic nechala v Liberci všechny body

Junioři Bílých Tygrů přivítali na domácím ledě v Tipsport Areně celek HC Vítkovice Steel. Síly obou mužstev byly chvílemi vyrovnané, úspěšnější střelecky však byli Liberečtí, kteří i přes zranění hráčů Kajínka a Zákoutského, způsobených v zápalu boje, dokázali nad soupeřem zvítězit vysoko poměrem 8:2.

Úvod zápasu sliboval vyrovnané utkání, když prvních pár minut byly síly na ledě na obou stranách vyrovnané. Hosté z Vítkovic začali již ve druhé minutě faulovat, a domácí tak získali první početní výhodu, které ovšem nevyužili. Díky libereckým nepřesným přihrávkám Vítkovičtí často vyhazovali ze svého obranného pásma a po skončení první přesilovky využili v tu dobu rozhozeného libereckého týmu a dostávali se do tlaku. Nicméně gólman domácích prokázal své kvality již od počátku utkání a nedal jim šanci. Další hru v pěti proti čtyřem nabídli hosté Tygrům v sedmé minutě, a ti ji již sehráli podstatně lépe. Zavřeli Vítkovické v útočném pásmu a nejprve zkusil vypálit od modré Kajínek, to však ještě hostující brankář vychytal. Ovšem chvíli na to o sobě dal vědět Niko, který nahrál Marku Hatašovi, a ten otevřel skóre utkání.

Hosté po obdrženém gólu přidali na důrazu, ale i na nečisté hře a připsali si na své konto dalšího vyloučeného hráče, což zužitkoval Petr Kolmann, který zvýšil na 2:0 za asistence Zákoutského. Ani Liberec se nedal zahanbit v osobních soubojích, a tak se počet hráčů brzy srovnal na čtyři na čtyři, ze kterého zůstali Tygři více jak minutu v oslabení. Protivníci se své výhody pokusili využít, ovšem domácí obrana byla neproniknutelná. V patnácté minutě se hostující Šedivý pokusil z boku překvapit brankáře Blažíčka, ten se však zaskočit nenechal. Poslední slovo v této části hry měli opět domácí, když minutu a půl před koncem třetiny Lukáš Mizerík zpracoval lehké nahození od Skalického a z nepochopitelného úhlu vsítil třetí branku Bílých Tygrů.

Do druhé třetiny nastoupili hosté se změnou v bráně, Stanislava Taťáka nahradil Pavel Michalec. V první minutě se podařilo Vítkovickým obelstít domácí hráče a ve dvou si to namířili na domácí bránu, ovšem vždy připravený Blažíček pohotově jejich snahu zmařil. Na oplátku jeli hostujícího gólmana prověřit Liberečtí, ovšem v tuto chvíli mu pomohlo štěstí, když chvíli nevěděl o puku, nicméně svou klec prozatím ubránil. Avšak v polovině druhé části hry opět domácí ukázali, kdo je doma pánem a během tří minut navýšili svůj gólový náskok o dva kousky, když se nejprve za záda Michalce trefil Libor Bezděk po přihrávce Kajínka a následně Jakub Klíma po asistenci Vojtěcha Přibyla.

Ve třiatřicáté minutě se pokusil o samostatný únik vítkovický Galajda, ale liberecký bek Zákoutský jej dohnal a nedal mu šanci ani na domácí bránu vypálit. Hosté se výrazněji prosazovali až v jejich přesilovce, kdy v pětatřicáté minutě dospěla situace až do jejich početní převahy pět na tři, kterou využili po pár vteřinách, a dali tak svůj první gól zápasu. Po přihrávce Šedivého skóroval Tomáš Bursík. Na to však Bílí Tygři dokázali odpovědět a necelou minutu před koncem druhé třetiny opět zvýšili svůj náskok, když se po nahrávce Lukáše Vařechy trefil Roman Chlouba.

V úvodu třetí třetiny přišli domácí o své dva beky, když se ve dvaačtyřicáté minutě zranil při souboji David Kajínek a o pět minut později odcházel do šatny rovněž zraněný Jan Zákoutský. Navíc hosté dokázali v začátku vsítit svůj druhý gól, kdy Jiří Noga úspěšně zpracoval nahrávku Ondřeje Šedivého. Bílí Tygři však opět nenechali dlouho Vítkovické v přesvědčení, že by s výsledkem mohli ještě něco provést. O čtyři minuty později znovu zvyšoval náskok Jakub Klíma, který zachytil přihrávku Jaroslava Kedršta.Po tomto gólu podnikali hokejisté Vítkovic častější výpadky do libereckého útočného pásma, jejich snaha však vyšla naprázdno.

Sice v pětapadesáté minutě nepezpečně vystřelil od modré hostující Hrubý, avšak Blažíčkova lapačka jeho střelu zachytila. I přes pohodový průběžný stav se Bílí Tygři neoddali pasivní hře a pustili se ještě do několika šancí. Vítkovický brankář však prokázal, že je v sestavě oprávněně. Útokům odolával až do poslední minuty, kdy jej čtrnáct sekund před koncem utkání dokázali ještě jednou přelstít Liberečtí, kdy skóre zápasu uzavřel samostatnou akcí Jiří Peřina.

Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (Liberec): "Kluci hráli dobře, měli dobrý pohyb, spadlo nám tam všechno, do čeho jsme bouchli. Proti minulým zápasům jsme si vytvářeli šance, které jsme dokázali proměnit. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner