Reportáž

Junioři dokázali po sedmi utkáních bodovat

L i b e r e c - I když by si po polovině zápasu vsadil na juniory Bílých Tygrů asi málokdo, dokázali dotáhnout uktání do vítězného konce. V polovině zápasu prohrávali o tři branky, ale dobře zvládnutou poslední částí dokázali utkání dotáhnout až do nájezdů, kde o dvoubodovém zisku rozhodl Jiří Peřina.

Úvod utkání začal poměrně svižně. Do první šance se tlačil Michal Skalický, ale jeho pokus o přihrávku skrz brankoviště byl sražen za branku. Ve druhé minutě dostali Tygři první příležitost přesilové hry, ale z té nic vytěžit nedokázali. V čase 3:39 dostali první možnost přesilovky i hosté z Kladna. Dostali Tygry pod velký tlak a na brankové čáře musel několikrát čarovat Robin Blažíček. V sedmé minutě tak stále svítil na ukazateli skore bezbrankový stav. Poté se hra uklidnila. Hosté svým aktivním přístupem nepouštěli domácí do šancí. V desáté minutě se hezky prosmýkl hostující obranou Tomáš Liška, ale jeho pokus z mezikruží skončil jen na pravém betonu Lukáše Cikánka.

Ve čtrnácté minutě dostali hosté další možnost přesilovky a s tou se již poprali s úspěchem. Trefil se kladenský kapitán Jakub Hlusička. 0:1. Domácím se hned po obdržené brance naskytla možnost početní výhody, ve které si již dokázali vytvořit šance, ale trápila je nepřesná a zbrklá koncovka. Od modré to v jejím závěru zkoušel bek Petr Kolmann, ale trefil jen dobře postaveného Cikánka. Po nevyužitých šancích domácích se tak znovu prosadili hosté. V přesilovce se přesně mezi betony domácí jedničky v brance trefil Michal Kazatel, a dal tak hostům náskok dvou branek, který jim vydržel až do konce úvodní části. 0:2.

Do druhé části vstupovali domácí s výhodou jednoho muže v poli, ale ani z této přesilovky se jim branku vstřelit nepodařilo. Sudí Úlehla vylučoval jako na běžíčím páse. Během úvodních šesti minut druhé části udělil tři tresty a všechny z nich kladenským hráčům. Tygři si opět dokázali vytvořit tlak i šance, ale trápilo je nepřesné zakonečení. V osmadvacáté minutě tak dostali možnost další početní výhody hosté a vstřelil v této herní situaci svou třetí branku v utkání. Přesně v čase 29:26 dotlačil do branky kotouč Michal Kazatel, a připsal si tak svou druhou branku v zápase. 0:3.

S domácími do vypadalo velmi špatně, ale na nohy je postavila rychlá odpověď. V čase 32:05 se přesně po buly vysmýkl hostujícím bekům Jiří Peřina a trefil se přesně mezi Cikánkovy betony. 1:3. Hosté se snažili ihned vrátit do tříbrankového vedení, ale v tom jim několikrát zabránil skvěle chytající Robin Blažíček. Do konce třetiny se hrál hokej nahoru dolů, ale ani jeden z týmů již žádnou trefu do černého nepřidal, a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:3.

Do třetí třetiny vlétli domácí jako uragán, ale hosty podržel v klíčových momentech gólman. Tygři se tlačili do šancí, ale museli si také dávat pozor na zadní vrátky. Do rychlých protiútoků vyráželi stále aktivní hosté, ale liberečtí se mohli spolehnout na svého gólmana. V čase 46:44 se již ale domácí dočkali. Od modré vypálil David Kájínek a Jiří Peřina dorazil puk za bezocného hostujícího brankáře. 2:3.

Liberec poté ožil a tlačil se za vyrovnáním. V pětapadesáté minutě ale mohlo být rozhodnuto. Po hezké akci hostů se ale opět vyznamenal Robin Blažíček, který zasáhl na poslední chvíli lapačkou proti střele z bezprostřední blízkosti. Hosté v čase 56:28 mohli litovat neproměněných šancí. Mezi kruhy si najel Lukáš Vařecha a protlačil puk do branky. 3:3. Oba týmy si do konce základní hrací doby dávaly pozor na defenzivu, a tak se po šedesáti minutách nerozhodlo.

Do první šance prodloužení se natlačili hosté a dorážka Michala Kazatele jen těsně minula libereckou svatyni. Díky velmi špatnému stavu hrací plochy se již ani jednomu z týmů nedařila rozehrávka, a tak prodloužení o vítězi tohoto zápasu nerozhodlo.

Liberec získal po šesti zápasech svůj první bod a stím byl již před nájezdy spokojen a šel do nich s čistou hlavou. Domácí jednička v brance Tygrů předvedla i nájezdech velmi soustředěnný výkon a nepustila za svá záda žádný puk. Lukáš Cikánek si dokázal poradit s prvními dvěma nájezdníky Tygrů, ale na toho třetího již nestačil. Jiří Peřina rozhodl o tom, že bod navíc zůstane pod Ještědem.

Ohlasy trenérů

Trenér Bílých Tygrů Michal Skrbek: "Myslím si, že jsme dnes vybojovali celý zápas. Všichni makali na sto procent po celé utkání, a tak se domnívám, že jsme si dva body zasloužili. V klíčových momentech a stejně tak i při nájezdech nás podržel brankář."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner