Reportáž

Junioři proti Třebíči páteční úspěch nezopakovali

Liberečtí junioři se po páteční výhře nad Duklou Jihlava střetli v domácí Tipsport Aréně s mužstvem SK Horácká Slávia Třebíč. Šlo o vyrovnané utkání, pouze v úvodu vévodili domácí a uprostřed utkání měli zase navrch hosté. Utkání rozhodly čtyři branky Třebíče v polovině utkání, které padly během pěti minut.

Po zaznění sirény ohlašující začátek zápasu bylo dění na ledě čistě v režii libereckých šelem. Až v závěru třetí minuty se situace změnila, když si David Kajínek za nedovolené bránění vysloužil dvouminutový trest. Obrana Liberce do konce přesilové hry odolávala, avšak v poslední sekundě před vypršením trestu vsítil třebíčský Kundela po přihrávce Nahodila první gól utkání do branky Bílých Tygrů, kterou strážil Robin Blažíček. Liberečtí srovnali skóre o necelých sedm minut později, kdy se za asistence Kajínka trefil za Ondrůjova záda Miroslav Kopic. Tygři využili přesilovky, při které půldruhou minutu nepustili soupeře z jejich obranného pásma. V další početní převaze se blýsknul Kajínek, který třikrát po sobě pálil na branku od modré, ovšem všechny jeho pokusy zmařila třebíčská obrana ve spolupráci s brankářem. Nedlouho poté ale Bezděk poslal Tygry přesnou střelou do vedení.

Do druhé části vstoupili Liberečtí v oslabení a na druhé straně byla vidět pochopitelná snaha o změnu skóre. V tuto chvíli to však ještě Třebíčským nevyšlo, jejich chvíle měla přijít až později. V polovině 30. minuty ale začala kanonáda útočníků Horácké Slavie, kterou načal dnes skvělý Nahodil. O minutu později přidal další gól Petr Burián, kterému nahrával Kurial. O tři sekundy později vyhrál opět Nahodil buly a poslal puk Kundelovi, který přidal třetí branku této minisérie. Dvě minuty na to pak zazářil opět střelecky Nahodil. Po třetím rychlém gólu v krátkém sledu nastalo u domácích střídání brankářů, do liberecké svatyně nastoupil Vojtěch Sklíba. Hosté mohli přidat ještě další góly, ale Sklíba Tygry podržel. Tygři se nevzdali a sedm sekund před koncem třetiny po nahrávce Lišky skóroval Michal Skalický.

Během poslední přestávky domácí zmobilizovali síly a jejich nástup připomínal začátek utkání, obrana Horácké Slavie je ale téměř nepustila do šance. Když už se domácí dostali ke střele, pak jejich snahu pohotově zmařil v bráně Petr Ondrůj. Další vývoj utkání nepřinesl mnoho šancí, až v závěru zápasu o sobě podruhé dnes dala vědět útočná dvojice Kurial – Burián, ale tentokrát v prohozených rolích, Burián asistoval a Kurial střílel. Až do konce se domácí snažili zvrátit nebo alespoň vylepšit skóre, to se jim však již nezdařilo.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (trenér Bílých Tygrů Liberec): “Třebíč je kvalitní soupeř, to jsme věděli, a s tím jsme do zápasu šli. Našim se výborně povedl úvod zápasu, čemuž odpovídal i stav po první třetině. I přes tři rychlé góly během pěti minut jsme se snažili dohnat skóre, což se ještě alespoň částečně podařilo ve druhé třetině, ve třetí však už ne. Nicméně jsem spokojen, že kluci bojovali a projevili snahu.“

Kamil Pokorný (trenér SK HS Třebíč): „Opět se potvrdilo, že druhý zápas venku bývá vždy těžký. Podle toho i vypadal začátek zápasu, teprve po velkém burcování v šatně o přestávce jsme se rozjeli. Ve druhé části jsme obrátili skóre a do konce vedení udrželi. Jsem spokojen s výsledkem, ne však se stylem hry našeho týmu.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner