Reportáž

Dorostenci přetlačili v bojovném utkání Šumperk

Dorost Bílých Tygrů odehrál dvě utkání během dvaceti čtyř hodin a i druhé bylo vítězné. Ve Svijanské aréně dnes po poledni přestříleli dorost Šumperku 7:4. Přesto byl trenér domácích kritický a vracel se ke včerejšímu utkání, kde podle něj jeho svěřenci předvedli mnohem lepší výkon. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, až ve druhé polovině poslední části mladíci z Liberce strhli vítězství na svou stranu.

Úvodní část hry začala chybou domácích v obraně, Jánošík ztratil puk a hráč hostí se dostal do obrovské šance, ale domácí golman svůj tým podržel. Po této šanci byli hosté při chuti a drželi domácí pod tlakem. Ten se ale zlomil v 5. minutě, kdy domácí po hezké kombinaci využili první přesilovku. Hned po buly vystřelil Bortňák a jeho střelu zastavila až síť hostujícího golmana. V 7. minutě znovu udeřilo - opět hned po buly napálil puk Filip Jánošík, a propálil vše co mu stálo v cestě. Poté se hra uklidnila, a když už se zdálo, že první třetinu vyhrají domácí o dva góly, uděřilo na druhé straně. Hosté také využili svou první přesilovku a dali domácím gól do šatny, trefil se Fryč.

Začátek prostřední části byl rozpačitý, Liberec si hlídal vedení a hosté ze Šumperka se nemohli dostat do šance. Až ve 24. minutě se po špatném střídání domácích objevili na modré čáře osamocení dva útočníci hostí a situaci dva na jednoho s přehledem využili. Po vyrovnávacím gólu hráči hostí ožili, a ve 26. minutě musel Pyrochta předvést skvělý zákrok po samostatném nájezdu útočníka hostí. Ve 31. minutě se domácí opět vrátili do vedení. Po akci dva na jednoho skóroval Chlouba. Po necelých dvou minutách bylo ale opět srovnáno. Po chybě domácí obrany se ke kotouči dostal hostující útočník Stejskal a vymetl pavučinu v rohu Pyrochtovy branky.

Poslední část hry začala velmi zostra. Hned v první minutě závěrečné části se v přesilovce trefili hosté. Jejich vedení však netrvalo dlouho, hned po půl minutě se po nenápadném nahození ze středního pásma trefil Sobotka. Domácí byli při chuti a ve 44. minutě předvedli velmi hezkou akci, kterou zakončil povedeným blafákem Knap. Do dvougólového vedení poslal Tygry velmi dobře hrající Filip Jánošík, když sám obešel v útočném pásmu dva soupeře a nekompromisně zakončil. Hned o minutu později se trefil domácí útočník Vašek. Na sedmou branku domácích reagoval trenér hostů střídáním brankářů, ale ani to mu k obratu nepomohlo.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (trenér): „Hodnotí se kladně alespoň vítězství. Zápas se ale celkově moc kladně hodnotit nedá. Po včerejší výhře, kde náš tým dominoval ve všech fázích, jak v útoku tak i v obraně a vyhrál zasloužně 5:0 jsme si dnes možná mysleli, že všechno půjde samo. Udělali jsme hrozně moc chyb v defenzivě a chyby nás stály málem i výsledek. Mohli jsme i prohrát, kdybychom za stavu 3:4 nevstřelili náhodný gól, který nás vrátil do zápasu. Byly to dva naprosto rozdílné zápasy. Včera všichni předvedli skvělý výkon, dnes se hrálo dvě třetiny na jednu pětku a přidávalo se málo hráčů.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner