Reportáž

Dorost deklasoval Třebíč na jejím ledě

Čistý hattrick Romana Chlouby znamenal ve 23. minutě vedení Bílých Tygrů v Třebíči 3:0. Liberečtí však byli při střelecké chuti a dál zásobovali branku Třebíče přesnými zásahy. Celkové skóre tak do konce zápasu narostlo až na hrozivých 9:0 pro Liberec.

Liberečtí hned z úvodu utkání ukazovali, kdo bude dnes na ledě pánem. První, kdo překonal třebíčského gólmana, byl Roman Chlouba, který hned v 1. minutě potrestal chybu obrany ve středním pásmu - 0:1. Po první obdržené brance se Třebíč snažila zlepšit svoji hru. V některých případech se Horácké Slavii dařilo úspěšně napadat soupeře ve vlastním pásmu, ovšem to, co Třebíčským chybělo, bylo zakončení. V 10. minutě zvýšili hosté svůj náskok na dvě branky, kdy se při přesilovce 5 na 3 prosadil Roman Chlouba. Obě mužstva odcházela do šaten s výsledkem 0:2.

Ve druhé třetině by se dalo čekat, že budou chtít domácí s nepříznivým výsledkem něco udělat. Překazila jim to už 23. minuta, kdy opět unikl hostující Roman Chlouba a blafákem překonal třebíčského brankáře - 0:3. Ve 27. minutě vyrobili domácí ve svém pásmu další chybu, které využil Jaroslav Vlach - 0:4. Branku na 0:5, které nezabránil ani střídající brankář domácích, vstřelil v 27. minutě Dalibor Bortňák. V 32. minutě se při přesilovce 5 na 4 trefil od modré Martin Sobotka - 0:6. Poslední branku, která padla ve druhé třetině, vstřelil Daniel Skalický, když dotlačil puk do brány pod betonem třebíčského gólnama - 0:7.

V poslední třetině byla hra rozkouskovaná častými vyloučeními. Domácí se snažili vstřelit aspoň čestnou branku, ale jejich pokusy jim likvidoval hostující brankář. V 51. minutě se opět měnil stav, tentokrát po tvrdé střele od modré čáry, kterou domací brankář vyrazil pouze před sebe, dorazil puk do brány Filip Jánošík - 0:8. Hned vzápětí v 52. minutě hosté zvyšují stav na 0:9, kdy se po pěkné akci prosazuje Patrik Maďar. Ke konci utkání se to na ledě schylovalo k hromadné šarvátce, ale rozhodčí vše včas přerušili. Utkání tak skončilo pro domácí nepěkným výsledkem 0:9.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner