Reportáž

Dorost posedmé za sebou vítězně

Mladí Bílí Tygři prodloužili dnes po poledni svou vítěznou šňůru. Tentokrát si poradili s celkem Kometa Group Brno poměrem 6:3 a bylo to již jejich sedmé vítězství v řadě. Největší podíl na vítězství měla druhá formace Tygrů ve složení Skalický, Chlouba, Mulač, která měla podíl na pěti brankách domácích. Zápas rozhodla druhá třetina, kdy Liberec dokázal odskočit na rozdíl tří branek.

Domácí byli na začátku utkání lepším týmem. Z toho pramenilo hned v první minutě vyloučení hostujícího Horáka na 2 + 10 minut. A hned první početní výhodu dokázali Tygři využít. V čase 1:54 skóroval Jakub Mulač. Hosté měli možnost si vyzkoušet přesilovou hru hned vzápětí po vyloučení Bittnera, ale téměř neohrozili branku, kterou střežil Jakub Pyrochta. Vyrovnání přišlo až v šesté minutě, kdy se zjevil zcela sám před libereckým gólmanem Michal Březa a parádním blafákem ho překonal. V další početní výhodě se mohli Brněnští dostat do vedení, ale jelikož byla branka docílena kopnutím, rozhodčí ji neuznal. V 10. minutě byl vyloučen hostující Ježko za nedovolené bránění. Už to vypadalo, že se Kometa ubrání, když se těsně před vypršením trestu zmocnil puku na levé straně Roman Chlouba a ne příliš prudkou střelou prostřelil gólmana Jíru mezi betony. V čase 11:22 se tedy Liberec dostal opět do vedení. Jenže Brnu se ještě v téže minutě podařilo znovu vyrovnat. Tentokrát se před Pyrochtou objevil David Kala a překonal ho. 2:2. Poté poslal rozhodčí hosty do třech, ale v dvojnásobné přesilovce, která trvala 1:26 se Liberec téměř nedostal do šance. Ke konci třetiny se hrálo hodně ve středním pásmu, týmy se těžko prosazovaly přes obranu soupeře. A tak za zmínku stojí už jen menší potyčka, která se minutu a půl před první sirénou rozpoutala před hostující brankou.

Druhá třetina začala, stejně jako ta první, vyloučením. Tentokrát na domácí straně. V oslabení se dostal do samostatného průniku Skalický, ale branku přestřelil. Liberec byl dokonce v početní nevýhodě lepším týmem. V čase 23:09 se ke kotouči dostal Patrik Maďar, proháčkoval se obranou soupeře a po kličce gólmanovi dostal domácí tým opět do vedení. Hosté mohli znovu rychle vyrovnáno, ale po zmatku kolem libereckého brankoviště nedokázal nikdo z hostů dopravit kotouč do odkryté branky. Po vyloučení několika hráčů se hrálo nějakou chvíli ve čtyřech na obou stranách. Utkání bylo velice bojovné. Hráči šli do každého souboje s maximálním nasazením. Druhá pasáž ale nenabídla takovou hokejovou podívanou jako ta první. Hra byla často přerušovaná. Hosté se pět minut před druhou sirénou dočkali další dvojnásobné výhody po vyloučeních Chlouby a Vlacha. Ta ale trvala jen 7 vteřin, během kterých mladíci z Brna nic nestihli. Naopak první vracející se potrestaný Tygr Roman Chlouba se dostal do brejku a po blafáku zamířil pod horní tyč branky. 4:2. O tři góly to mohlo být již po následném trestném střílení, ale Skalický na Jíru neuspěl. Tygři se tak dočkali až v čase 38:50, kdy druhá formace domácích předvedla efektivní kombinaci, na jejímž konci se dostal do ideální střelecké pozice mezi kruhy Jakub Mulač a vstřelil svou druhou branku v utkání. 5:2.

Na počátku závěrečné periody se Tygři do svého soupeře zakousli. Důsledkem toho bylo vyloučení Dufka. Ten ale na trestné lavici příliš dlouho nepobyl. Hned po pár vteřinách opět zakombinovala Chloubova lajna a Daniel Skalický překonal Jíru. 6:2. A mohlo to být o pět branek, ale Filippi trefil z levé strany jen tyč brněnské branky. Poté se vylučovalo na liberecké straně a Brno výhodu také využilo. Libor Sedláček se zmocnil puku, vystřelil, Pyrochtovi se odrazil puk od lapačky, přeskočil ho a dohopsal za brankovou čáru. 6:3. Třetí část se hrála opět ve vysokém tempu. Hrálo se nahoru dolů. V 50. minutě Tygři vstřelili další branku, ta ale nebyla uznána pro předchozí zasažení gólmana Jíry do masky. Ke konci to mezi hráči obou táborů začalo hodně jiskřit. Přibývalo nebezpečných soubojů a zákroků. Jeden z nich byl potrestán, když byl v 57. minutě po faulu na Březu vyloučen domácí Příkazský. Liberec již však nepovolil žádnou komplikaci a zbytek utkání si pohlídal.

Ohlasy trenérů

Trenér Liberce Luboš Bouchner: „Utkání bylo nervózní. Soupeř byl určitě kvalitnější, než ti předešlí, proto jsem rád, že jsme zápas zvládli. Potřebujeme zapojit mladé hráče a to se také ukazuje. Hrajeme na čtyři pětky a z toho pramení nějaké chyby. Museli jsme během utkání jednu pětku stáhnout, abychom si v klidu došli pro vítězství. Získali jsme tři body, takže jsme spokojení. I když tam samozřejmě nějaké chyby byly. Na těch musíme zapracovat.“

Trenér Brna Josef Málek: „První třetina byla vyrovnaná, škoda že se do toho trochu více zapletl pan rozhodčí. Utkání by jinak mohlo být určitě zajímavější. Ve druhé třetině nám Liberec utekl na rozdíl tří branek a to již nebylo v našich silách dotáhnout. Liberec dobře sehrál přesilovky a zaslouženě vyhrál. “

Naši partneři

Generální partner
Generální partner