Reportáž

Dorostenci doma opět zvítězili, tentokrát porazili Vítkovice

L i b e r e c - Dorostenci pokračují v domácí neporazitelnosti. I v pátém zápase v této sezóně na domácím ledě nezaváhali a po zajímavé přestřelce porazili tým Vítkovic 6:5. Hosté se sice rychle dostali do vedení, Tygři ale skóre rychle otočili a nakonec těsný výsledek udrželi. V utkání se blýskl kapitán Tygrů Filip Jánošík, který si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Hned první vážnější šance utkání skončila gólem. Hostující obránce Prokop napřáhl na modré, jeho střelu sice ještě Horák vyrazil, na rychlou dorážku Jana Šebesty už ale nestačil. Severomoravané se tak už v čase 0:58 dostali do vedení. Vítkovičtí pak byli aktivnější, do kolen je ale poslalo vyloučení kapitána Lukáše Prokopa, které Tygři dokázali využít, když na modré napřáhl Martin Sobotka a tvrdou střelou nedal Rudlovi šanci. Domácí po vstřelené brance ožili, a především trojce Filippi, Vlach a Filip Jánošík si vytvářela dobré šance. Třetí jmenovaný navíc dokázal zápas otočit. Na začátku jedenácté minuty totiž využil zaváhání hostující obrany a svižnou střelou podruhé překonal Rudlu. Hosty rychlý zvrat zápasu zaskočil a nekoncentrovanou obranu dokázal Liberec znovu potrestat. Dobrou střelu Jánošíka dokázal ještě hostující brankář Rudla betonem vykopnout, na následnou střelu Vlacha po kombinaci s Filippim byl již krátký. Hosté se pak osmělili až v přesilové hře v šestnácté minutě, když vypálil Řehák a jeho pokus skončil na boční konstrukci. O dvě minuty později přišla na druhé straně hřiště asi nejhezčí akce utkání. Vlach vysunul Filipa Jánošíka, který ujel obránci a nádherným bekhendovým blafákem a střelou pod břevno zvýšil už na 4:1. Po této akci opustil brankoviště Robert Rudla a na jeho místo se postavil Petr Mrázek.

Druhou třetinu zahájila pěkná akce hostujícího Šaitara, jehož střelu Horák na poslední chvíli betonem vyrazil. Pak měly oba týmy k dispozici přesilové hry, v nich se ale nic vážného nezrodilo. Až ve třicáté minutě se nečekaně prosadili hosté, když nenápadná střela Lukáše Prokopa od modré prošla až za brankáře Horáka. Tato situace odstartovala desetiminutovku, během které padly další čtyři branky. Tří brankový náskok vrátil Tygrům v šestatřicáté minutě Daniel Miškovský, který využil přesilovou hru po ukázkové souhře s Mulačem a Rohalem. Vítkovicím se ale podařilo rychle odpovědět. V čase 37:36 snížil na 5:3 Robin Šaitar, když ujel domácím obráncům a dostal kotouč za domácího brankáře. Dvanáct vteřin na to už vedl Liberec zase o tři branky. Chloubovu střelu ještě Mrázek vyrazil, na dorážku Jakuba Mulače byl už ale krátký. Gólovou přestřelku v závěru druhé části ukončil hostující Lukáš Kucsera, který našel puk ve změti hokejek a těl před domácí brankou a doslova ho dotlačil za domácího gólmana. Hosté si tak ještě v závěru druhého dějství vytvořili nadějnou pozici před třetí třetinou.

Ta začala velmi opatrně. Oba týmy se soustředili především na defenzívu, a mnoho šancí tak k vidění nebylo. Až v padesáté minutě, když seděl na trestné lavici domácí útočník Patrik Maďar, se zrodila velká šance. Paradoxně se do ní nedostali hosté, ale domácí. Útočník Bílých Tygrů Jaroslav Vlach se dostal za obranu hostů, svůj sólový únik ale neproměnil. Kontaktní gól přišel na začátku pětapadesáté minuty, když na trestné lavici seděli domácí Lacek a hostující Stránský. Hra ve čtyřech na obou stranách se více vydařila hostům. Lukáš Kucsera objel branku a chytře o Horákův beton odrazil puk do sítě. Pro hostujícího útočníka to byla již druhá trefa v utkání. Domácí se na inkasovaný gól opět snažili odpovědět aktivní hrou. Šance Kuldy, Vlacha a Jánošíka už ale brankář Mrázek pochytal. Tygři pak zodpovědně bránili obranné pásmo a nepouštěli Slezany do vážnějších šancí. Dobrá příležitost se naskytla hostům v poslední minutě, když na trestnou lavici usedli dva domácí hráči a jeden hostující. Vítkovice se pak ještě pokusily o hru bez brankáře, šance na vstřelení branky si už ale nevytvořili, a Bílí Tygři si tak připsali v pátém zápase na domácím ledě páté vítězství.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner