Reportáž

Dorostenci předvedli drtivý finiš

V pátek v podvečer naši dorostenci sehráli třetí utkání na domácím ledě v řadě. V defenzivním zápase nakonec Tygři porazili hosty z Třince 2:1. Ještě čtyři minuty před koncem zápasu ale prohrávali 1:0. Nejprve však srovnal Roman Chlouba, vítěznou branku pak zaznamenal kapitán Filip Jánošík. Mladíci z Liberce si tak v dosud sedmi odehraných utkních na svém ledě vždy připsali plný bodový zisk.

Hned po pár vteřinách první třetiny nebezpečně pálil Filip Jánošík. Třinecký gólman ale jeho pokus se štěstím vyrazil. První možnost přesilové hry měli hosté po faulu Chlouby. Ve vlastním oslabení se už už dostával do šance Michal Bulíř, ale jeden z hostujících obránců mu čistě odebral kotouč. V osmé minutě jel sám na Pyrochtu Jan Putniorz, ale Kulda ho dobře dobruslil a šanci mu zmařil. První velká šance Třineckých přišla v deváté minutě. Orsava z bezprostřední blízkosti trefil však jen masku libereckého gólmana. V čase 9:54 se však již hosté dostali do vedení. Kapitán Ocelářů Rostislav Marosz se dostal z levé strany před Jakuba Pyrochtu a k bližší tyči zakončil akci brankou. 1:0. Liberečtí dostali brzy možnost k vyrovnání, ale téměř dvě minuty trvající dvojnásobnou přesilovku nevyužili. Až po návratu obou hostujících hříšníků pálil tvrdě od modré Václav Lacek, jeho střelu zastavila až tyč Sklenářovy branky. Domácí se dostali do další šance opět ve vlastním oslabení. Tísněný Bortňák ale odkrytou klec netrefil. Do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří po první třetině vedli 1:0

Třinec vstupoval do prostřední části s výhodou jednoho muže v poli. Ta ale zůstala bez využití. Druhá třetina začala ve stejném stylu, v jakém skončila ta první, a sice vyloučeními na obou stranách. Ve čtyřiadvacáté minutě seděl na trestné již třetí hráč, ani jeden z týmu ale výhody nevyužil. Domácí se zdáli být aktivnějším týmem, nedokázali to ale gólově vyjádřit. I za velkého přispění gólmana Sklenáře. Ve dvaatřicáté minutě se dostal do velké šance Bortňák. Proháčkoval se až k brankářovi, ten ho ale vychytal. V další velké šanci se ocitl Martin Vašek. Dostal pěknou přihrávku před branku, pálil však vedle. Ve druhé třetině dostali i hosté možnost vyzkoušet si dvojnásobnou přesilovku. Ta ale byla příliš krátká na to, aby v ní dokázali něco vymyslet. Prostřední část, která byla poznamenaná mnoha vyloučeními na obou stranách, tak změnu stavu nepřinesla.

V šestačtyřicáté minutě se ke střele od modré v přesilové hře odhodlal Martin Sobotka, jeho střela jen těsně minula branku. O necelou minutu později jel na druhé straně sám na Pyrochtu Adam Rufer, liberecký gólman ale skvěle zasáhl. V padesáté minutě pálil z mezikruží aktivní Bortňák, Sklenář ale znovu perfektně zasáhl. Z podobné pozice pálil na Pyrochtu Lukáš Samek, ten ale jeho pokus zlikvidoval. Na začátku čtyřiapadesáté minuty poslal rozhodčí domácí na padesát sekund do třech. Libereckým se však několikrát podařilo vyhodit, Třinec se tak vůbec neohrozil branku. Necelých pět minut před koncem mohl zvýšit náskok svého týmu Orsava, ze strany na libereckého brankáře ale nevyzrál. Už to vypadalo, že Oceláři těsné vítězství udrží, když se v čase 56:53 dostal k puku Roman Chlouba a ze strany poslal kotouč za záda hostujícího gólmana. 1:1. Tygrům se navíc podařilo výsledek otočit. V čase 59:24 využil přesilovku Filip Jánošík a vstřelil vítěznou branku Liberce. 2:1. Hosté si ještě vyžádali oddechový čas, odvolali brankáře. Dostali se sice ještě do několika šancí, ,domácí ale vítězství udrželi.

Ohlasy trenérů

Ing. Martin Knap (trenér Liberce): Na začátku první třetiny jsme dostali branku po chybě v obraně. Poté byla hra celkem vyrovnaná. Oba týmy měli šance, které ovšem neproměnili. Ve šťastném závěru jsme proměnili dvě šance a zvítězili jsme. Za bojovný výkon si zaslouží naši hráči poděkování.

Roman Cienciala (trenér Třince): Dnes jsme měli štěstí, že jsme celý zápas vedli 1:0. Jednu dobu jsme byli pod obrovským tlakem. Doufali jsme, že nám to štěstíčko vydrží až do konce. Liberečtí byli ale až do konce aktivní a nevzdávali se. Nakonec se jim podařilo utkání otočit.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner