Reportáž

Dorost porazil Havířov

Tygři si zápas, jehož průběh do poloviny zápasu kontrolovali, zkomplikovali dvěma vyloučeními, které dokázali hosté bleskově potrestat. Utkání tedy dospělo až do samostaných nájezdů, ve kterých Roman Chlouba zajistil týmu bod navíc.

Na začátku první třetiny se obě dvě mužstva vzájemně oťukávala. Ve druhé minutě se tvrdou střelou od modré prezentoval domácí Bulíř. O pár vteřin později se dostali do krátkého tlaku hosté, ovšem Pechance v dobré pozici vychytal Pyrochta. Změny stavu se diváci dočkali v 6. minutě, kdy oba celky hrály ve čtyřech, podél mantinelu se protáhl Chlouba, vystřelil na branku a puk odražený od Matouška uklidil do brány Jan Kulda. Hosté byli často vylučováni, takže si Tygři do první sirény náskok pohlídali.

V prostřední části začali domácí ve velkém stylu a hned 22. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Jaroslav Vlach. Poté se hra začala kouskovat vinou nepřesných přihrávek. V 31. se dorážkou v přesilové hře prosadili i hosté zásluhou Antonína Pechance. Neuplynulo ani 30 vteřin a znovu se otevřely vrátka na liberecké trestné lavici. Následná přesilovka Havířovských se hned po buli proměnila ve vyrovnání. Po vyhraném vhazování přesnou střelou překonal Pyrochtu Jan Křivohlávek. Tygři, zaskočení rychlou ztrátou vedení, měli možnost hrát přesilovku 5 na 3. Ta se jim však vůbec nepovedla a naopak před koncem třetiny inkasovali z nenápadné akce branku od Matěje Blinky.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s jasným cílem otočit nepříznivý stav. Dostali se do řady dobrých příležitostí, ale využít dokázali až tu v 46. minutě, kdy se v přesilovce po přihrávce Vaška skrze brankoviště trefil Michal Bulíř.Domácí byli po vstřelené brance aktivnější a zasypali gólmana Matouška sprškou střel. V 56. minutě hráli hosté přesilovku, Pechanec adresoval přesnou přihrávku Petru Dočkalovi, který našel skulinku mezi betony Pyrochty a dočkal se tak první branky v utkání. Když už se zdálo, že si Panteři odvezou všechny body, odvolal domácí kouč gólmana a na led nasadil šestici bruslařů. Risk mu vyšel a 15 vteřin před koncem se šťastně po strkanici v brankovišti prosadil Dalibor Bortňák a poslal utkání do prodloužení.

V prodloužení se hrál na obou stranách opatrný hokej, žádné z mužstev nechtělo inkasovat. Na řadu přišly nájezdy, ve kterých se nakonec přiklonilo štěstí na stranu Tygrů a po proměněném nájezdu Romana Chlouby zvítězili 5:4.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (trenér Bílých Tygrů Liberec): „Do poloviny zápasu jsem vedli dva nula, vypadalo to na pohodový zápas, kdy jsme měli dát třetí gól a soupeře dorazit. Svými vlastními chybami jsme soupeři nabídli vyrovnání, Havířovským narostly křídla, prohrávali jsem 3:2. Ve třetí třetině jsme nakonec šťastně srovnali a nájezdy, to už je vždy loterie, ve které jsme měli zřejmě pevnější nervy než hosté.“

Ivo Peštulka (trenér Hc Havířov Panthers): „Myslím si, že režisérem tohoto utkání byl pan rozhodčí, který si nezaslouží nosit pruhovaný dres.A myslím to smrtelně vážně, ti kluci po zápase plakali, protože jenom on ovlivnil to utkání. Jinak to byl povedený zápas jak ze strany domácích tak ze strany hostů, jen pan rozhodčí se nepovedl.“

Naši partneři

Generální partner
Generální partner