Reportáž

Dorost Bílých Tygrů nadělil Třebíči sedm kousků

L i b e r e c - Stejný počet gólů, jako kulí v Sarajevu, svítil na konci zápasu ve prospěch Bílých Tygrů. Navíc sami ve své bráně uhájili čisté konto. O nadílku za záda hostujícího gólmana se nejvíce postarala skvělá útočná dvojice Daniel Skalický a Roman Chlouba, kteří dali dohromady pět gólů, navíc společným hattrickem v první třetině otevřeli cestu k vítězství.

V úvodu zápasu se obě družstva vzájemně oťukávala a prověřovala soupeřovy brankáře. Ke konci poloviny první části hry poprvé vážněji zahrozil liberecký Bortňák, trefil však jen horní tyč. Na druhé straně se k útoku odhodlal Fryauf, avšak domácí Sobotka ještě v bezpečné vzdálenosti od branky hráče zblokoval. První branka zápasu padla v jedenácté minutě, kdy v přesilovce pět na tři nahrával Chlouba a do branky pálil Daniel Skalický. Touto brankou začala jejich parádní jízda, ve které pokračovali až do konce první třetiny. Další jejich úspěšné momenty se jim podařily v 18. a 19. minutě, kdy si zopakovali stejné schéma, Daniel Skalický v pozici střelce a Roman Chlouba v roli asistenta. Jejich třetí společná branka navíc padla v oslabení domácích!

Druhá třetina již probíhala vyrovnaněji, Třebíčští zlepšili svou hru, ovšem liberecký brankář ve spolupráci s obranou nedával hostům šanci dopravit puk do domácí branky. Rozhodně však o sobě hokejisté z Třince dávali více vědět, na chvíli i vytvořili tlak v útočném pásmu, ze kterého se však Bílí tygři v 47. minutě osvobodili a dle klasického nedáš-dostaneš vsítili do třebíčské branky již čtvrtý gól v pořadí, tentokrát Skalický nahrával a Roman Chlouba zakončoval. Hosté ve snaze alespoň snížit již hrozivě vypadající skóre založili ve 49. minutě protiútok, kdy se uvolnil Radek Vysloužil a v podstatě ze samostatného nájezdu pálil na libereckou branku. Výborný domácí gólman Jelínek ale jeho pokus zmařil, a tak Třebíč opět vyšla naprázdno. Další výraznější akce přišla ze strany Liberce v 33. minutě, kdy se za Bílé Tygry trefil Jakub Jurčák za asistence Martina Vaška. Druhá třetina skončila stejně jako ta první poměrem 3:0, když se 12 sekund před koncem opět sehráli Skalický s Chloubou, tentokrát jako v úvodu zápasu Chlouba nahrával a Daniel Skalický skóroval.

Třetí třetina nepřinesla výraznější momenty, odehrávala se v poklidu. Hosté se sice ještě pokusili s výsledkem něco udělat, to se jim však nezdařilo. Naopak se zaskvěla další z libereckých útočných dvojic, a to hned v úvodu třetí části hry, kdy po nahrávce Miškovského vsítil sedmý a poslední gól dnešního zápasu Marek Šetka. Stavem 7:0 také zápas skončil.

Ohlasy trenérů

Luboš Bouchner (Liberec): "Samozřejmě jsme si splnili povinnost uhrát Jihlavu a Třebíč. Hráči se špatně motivují, protože ti soupeři jsou slbší, ale naši odehráli jak jsme očekávali a nějaké góly jsme dali, což je pro nás dobře."

Roman Vondráček (Třebíč): "V tomto zápase nás Liberec jednoznačně přehrával ve všech směrech, špatně jsme bruslili, faulovali jsme a domácí toho dokázali využít. Včera jsme měli v nohách těžký zápas a momentálně máme velkou marodku v týmu a pokud je tým doplněn hráči z 9. třídy, tak se potom špatně hraje. Liberci gratuluji."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner