Reportáž

Dorostenci opět nadělovali, odnesla to Olomouc

O l o m o u c - Hned sedmkrát museli gólmani Olomouce lovit puk ze své sítě v 19. kole extraligy dorostu. A jelikož se hráči Mory prosadili pouze dvakrát, mohli mladí Bílí Tygři slavit další vítězství. V Olomouci vyhráli 7:2. Utkání probíhalo od začátku jednoznačně, Liberec vedl už ve třetí minutě zásluhou Daniela Miškovského.

Od úvodních minut byli mladí Tygři aktivnější, a proto na sebe první gól nenechal dlouho čekat. Kdo přišel o něco později, měl smůlu. Na časomíře totiž svítilo 2:56, když po Kuldově asistenci rozvlnil síť za Vrzalou Daniel Miškovský. Liberec zlobil Hanáky i dál, především útočné trio Knap, Skalický, Chlouba dělalo Olomouckým příliš mnoho problémů. Domácí se občas bránili zuby nehty. V sedmé minutě už ale svítilo červené brankové světlo podruhé. Miškovský nezištně přihrál před svatyni Jakubu Jurčákovi a ten po zemi zblízka zakončil pod betonem gólmana. Olomouc se do první šance dostala až v deváté minutě, Kvapil však z bezprostřední blízkosti neprotlačil puk do sítě. O chvíli později mohl přidat třetí gól Oppelt, ale bekhendem z první přestřelil. Kontaktní gól visel ve vzduchu v minutě čtrnácté, to by ale nesměl stát v brance Severočechů Pyrochta, který svým pravým betonem vyrazil pokus Pezdy. Na druhé straně trefil tyč Šetka s nepatrnou pomocí, respektive tečí, gólmana Vrzaly. Dvě minuty a dvě vteřiny před první sirénou se ale přece jen liberečtí Tygři prosadili potřetí. Po nádherné kombinaci, do které se zapojili Příkazský a Vlach, dokončil akci střelou do prázdné Tomáš Filippi.

O přestávce vystřídala Olomouc gólmana, místo Vrzaly nastoupil Lukáš. Ten se musel nejprve soustředit na přesilovku soupeře, příliš práce ale neměl, hosté nestříleli. Gólu se proto dočkali až při hře pěti proti pěti. A gól to byl vskutku kuriózní. Roman Chlouba zajel za branku a vystřelil ze záporného úhlu. Svou ránou trefil domácího gólmana, od něhož se gumová placka odrazila do sítě – 0:4. Poté se hrála velmi dlouhá pasáž bez přerušení. Rozhodčí zapískal až po pátém gólu hostujícího mužstva. Mulač chytře vysunul dopředu Daniela Skalického, který po samostatném úniku překonal Lukáše.

Olomouc začala třetí třetinu jako politá živou vodou, zatímco Liberci se vstup do posledního dějství nevyvedl. Už po necelých dvou minutách uháněl po asistenci Vaňka na gólmana Pyrochtu osamocený Jiří Študent a skóroval. Ve 46. minutě nadzvedl ránu Jergla krásnou tečí do horní poloviny branky Patrik Klokoč - 2:5. A mohlo být ještě hůř. Deset minut před koncem jel úplně sám na Pyrochtu Kroseska, ale neproměnil. A jak se říká: „nedáš – dostaneš“, tak se také stalo. V 50. minutě vypálil po zemi od modré Martin Vašek, gólman domácích střelu podcenil a puk o několik centimetrů přešel brankovou čáru. Rozhodčí stál na správném místě, takže o platnosti gólu nebylo sporu. Hanáci už trochu rezignovali a čtyři minuty před koncem inkasovali posedmé. Zpoza obránců střílel hned po buly přesně k tyči Adam Jánošík, který tak pečetil na konečných 2:7. Dvě minuty před koncem ještě trefil ránou z první břevno Oppelt, dvě vteřiny před závěrečným hvizdem byl osobním desetiminutovým trestem za simulování potrestán ten stejný hráč.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner