Reportáž

Dorostenci obrali o body i Kometu

Naši dorostenci zvítězili na ledě Komety Brno, když byli úspěšnější ve všech třech třetinách. Velký podíl na vítězství měl obránce Jan Kulda, který vstřelil dvě branky našeho týmu. V posledních čtyřech zápasech liberečtí mladíci nastříleli úctyhodných 30 branek.

Po včerejším zaváhání na domácím ledě se dnes střetla dorostenecká Kometa s Bílými Tygry Liberec. Protože opět bylo doma Brno, hlavním cílem bylo i proti papírově lepším Tygrům bodovat. Po naskočení do zápasu bylo všem jasné, že chlapci z Liberce budou tvrdým oříškem. První přesilovou hru měli možnost hrát domácí, avšak do koncovky se nedostali. První akce Tygrů, první gól. V čase 5:20 se odrazil kotouč před volného Bulíře a ten přehodil ležícího Jíru – 0:1. Na Kometu padla deka, Liberec byl tím, kdo tvořil a lépe bruslil. Svým vířivým pohybem si vynutil přesilovou hru. Oproti domácí Kometě ji sehrál o poznání lépe. Lacek dostal kotouč na modrou čáru a vypálil, volný Vlach pohodlně tečoval za Jírova záda - 0:2. Liberec pokračoval v tlaku a jen díky střídajícímu Barusovi, který nahradil v brance Jíru, se skóre do konce třetiny neměnilo.

Do druhého dějství nastoupila Kometa jako vyměněná. Ve všech herních činnostech se vyrovnala Tygrům a z toho pramenily přesilové hry, které dostaly domácí do hry. První radost však přišla při hře pět proti pěti. V čase 30:29 duo Komínek – Březa výborně sehrálo situaci dva na jednoho. Komínek přihrál kotouč Březovi a ten blafákem překonal Pyrochtu. Po vstřelené brance se domácí stali lepším týmem, ale množství promarněných šancí nevěstilo nic dobrého. V posledních dvou minutách druhé třetiny přišel tvrdý úder Tygrů. Dvakrát se trefil obránce Kulda, nejprve od modré čáry golfem, poté z mezikruží zápěstím a stav byl 1:4. Domácí odcházeli do kabin opět se sklopenými hlavami.

Třetí třetina už byla ve znamení spěchu domácích, který rozhodně nedodával na modrobílé čepele klid. Naopak Liberec hrál přesně to, co bylo třeba. Bez větších rozmyslů házel kotouče směrem na Baruse a sem tam si vytvořil i nějakou šanci. Gólový účet podtrhl Vašek, který po vyhraném buly naposledy v dnešním duelu propálil Baruse. Liberec obral Kometu o všechny tři body.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner